Erzurum'da Rafting Coşkusu

Erzurum'un Uzundere ilçesi Tortum Çayında dün başlayan Türkiye Gençler ve Büyükler Rafting Şampiyonası, tüm hızıyla sürüyor.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından, Uzundere ilçesindeki Tortum Çayında düzenlenen şampiyonaya, 7 ilden toplam 22 takım katıldı.

İlçe halkı yarışları büyük ilgi gösterirken, Federasyon Başkanı Enver Oral, şampiyonada başarılı olan sporcuların milli takıma seçileceğini belirtti.

Oral, "Buradaki şampiyona bir bakıma milli takım seçmeleri olacak. Teknik kurulumuzca seçilecek sporcular, Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılacak. Amacımız, Türkiye'de raftingi turizmle birleştirip, hem bu sporu hem de yörelerimizi tanıtmak, aynı zamanda ülkemizi uluslararası müsabakalarda iyi bir şekilde temsil etmek" diye konuştu.

Oral, ilk kez geniş katılımlı bir Türkiye şampiyonasının düzenlendiğini ve aralarında İstanbul'un da bulunduğu 7 ilden takımların mücadele ettiğini söyledi.

Şampiyonada büyükler, bayanlar ve gençler kategorilerinde yarışların yapıldığını belirten Oral, şunları kaydetti: "Bu şampiyonaya ilk kez katılan takımlar var. İlk defa 22 takımın katılımıyla bir şampiyona düzenliyoruz. Büyüklerde 11, bayanlarda 5 ve gençlerde 6 takım, iki gün boyunca raftingin bütün ayaklarında yarışacak. Altyapı çalışmaları yürüttüğümüz illerde raftingi yayabilirsek, gelecek yıllarda daha çok katılımlı bir Türkiye şampiyonası yaparız. Bu sporu sadece şampiyonalarla değil, turnuvalar ve festivallerle de tanıtmayı düşünüyoruz. "

Kaynak: İHA