Abdullah Avcı: İyi Adımlar Attığımızı Düşünüyorum

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Portekiz’i 3 – 1 yendikleri maçın ardından, “Eksiklerimiz var; ama iyi adımlar attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Esdadio do Sport Lisboa Benfica Stadı’nda oynanan ve A Milli Futbol Takımı’nın Portekiz’i 3 – 1 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan teknik direktör Abdullah Avcı, oyuncularını kutlayarak, “Ben göreve geldiğimde, bu oyuncu grubuyla daha önce genç milli takımlarda hem de kulüp takımlarında çalıştığımı söylemiştim. Karakter yapılarının son derece uygun olduğunu biliyordum. Onlara da teşekkür ediyorum. Bizim kuralların içine girildiği ve buna da son derece iyi geri dönüş yapan bir oyuncu grubu var. Bu dönüş iyi oldu. Maçları kazanmak bunun dönüşünü daha çabuk sağlıyor ve bu geri dönüş bizi mutlu etti. İyi şeyler bekliyordum; oyuncularım da buna çok fazla adım attılar.” diye konuştu.

Avcı, 5, 6 oyuncusunun böyle bir ortamda, 1, 2 oyuncusunun da yeni milli olan futbolcu grubunun takım olma yolunda, böyle bir galibiyet almasının son derece sevindirici olduğunu da kaydederek, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Eksiklerimiz var; ama iyi adımlar attığımızı düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.Bir soru üzerine, galip gelmelerine rağmen bugün oynanan maçtaki hatalarını da konuşacaklarını dile getiren Abdullah Avcı, “Önemli olan bir turnuvaya gidip kahraman olmak değil. Bu ülkenin devamlı istikrarlı turnuva takımı olması lazım. Biz onun için adımlar atıyoruz. Bu sadece milli takımın değil; kulüplerin de sorunu, bunu geliştirmeye çalışıyoruz.” cevabını verdi.

“UMUT, TÜRK FUTBOLUNUN ÖNEMLİ OYUNCULARINDAN”

Karşılaşmada 2 gol atarak galibiyette önemli rol oynayan Umut Bulut’la ilgili düşüncesi de sorulan Avcı, şöyle konuştu: “Türk futbolunun önemli oyuncularından. Oyunun her anının içinde yaşayan, yaptığı baskı ve presle de futbolcuları harekete geçiren bir futbolcu. Bugün hem içeride hem dışarıda, rakibi rahatsız eden, gol noktalarına giden bir oyuncu. Bir takım için, bir aile için, saha içi ve dışında çok önemli bir oyuncu.”