Yattara Bursaspor'la Anlaştı

Bursaspor, görüşmek için Bursa’ya getirdiği Trabzonspor’un eski futbolcusu Yattara ile anlaştı.

Tecrübeli futbolcunun önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Gineli futbolcu, önceki akşam uçakla İstanbul’a gelmiş ardından da karayolu ile Bursa’ya geçmişti. Gün boyu Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde bir otelde kalan başarılı futbolcu, küçük pürüzlerin çözümlenmesini beklemişti.
Uzun süre, tecrübeli futbolcunun Avrupa’da oynayabilmesi için Türk statüsünde kabul edilmesi isteği ile federasyonu yaptığı başvurunun sonuçlanması beklendi. Bursasporlu yöneticilerle Yattara arasında gün boyu süren görüşmeler sonucunda her konuda anlaşma sağlandığı açıklandı.

“OCAK AYINA KADAR YABANCI STATÜSÜNDE OYNAYACAK”

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat, otelde Yattara ile yaptığı görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı: “Bize uzun süre Bursaspor'da oynamak istediğini söyledi.

Fedakarlık yaparak anlaşma sağladık. Ocak ayına kadar yabancı statüsünde, ondan sonra da Türk statüsünde oynayacak. Kendisine teşekkür ediyorum. Başarılı olacağına inanıyorum.”

YATTARA: BAŞARILI OLACAĞIM

Yattara ise Türkiye'de futbol oynamak istediğini belirterek, “Bursaspor, güçlü bir kulüp. Zaten Türkiye'de futbol hayatımı sürdürmek istiyordum. Benim için en uygun kulüp Bursaspor. Elimden gelen gayreti göstererek, başarılı olacağım.” dedi.

Anlaşmanın ardından Özlüce Tesislerini gezen Yattara’nın önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor .