Şike davasında 22. duruşma sona erdi

“Futbolda şike” davasında nihai karar Pazartesi gününe kaldı. Ara kararda Aziz Yıldırım ve 3 sanığın tahliye talepleri reddedildi. Futbolda şike iddialarına ilişkin Çağlayan Adliyesi'nde görüşülen davada nihai karar Pazartesi günü saat 10:00'da verilecek.

“Futbolda şike” davasında karar pazartesi gününe kaldı. Bugünkü duruşmada karar çıkma ihtimali nedeniyle adliyede yoğunluk yaşandı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekici mahkemenin pazartesi saat 10.00'da karar için toplanacağını açıkladı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının 22. duruşmasına tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı ile tutuksuz sanıklardan Şekip Mosturoğlu, Sadri Şener, Ali Yıldırım, Hasan Çetinkaya, Mecnun Odyakmaz, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Bülent Uygun, Nevzat Şakar, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Korcan Çelikay ve İskender Alın'ın da aralarında bulunduğu 36 tutuksuz sanık katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da izleyici olarak katıldığı duruşmada, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı ve kulübün Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın da aralarında olduğu çok sayıda kulüp yöneticisi ile Mahmut Uslu'nun da aralarında bulunduğu Fenerbahçeli eski yöneticiler de hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin, 20 Haziran'da yapılan duruşmada, ''Bir aksilik olmazsa cuma günü karar vermeyi planlıyoruz'' ifadesi doğrultusunda duruşmada karar verileceği beklentisi nedeniyle çok sayıda kişinin bugünkü duruşmaya geldiği gözlendi.

DURUŞMADA BİR İLK

Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı önü ve mahkeme salonunun kapısında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmaya katılacak herkes için akreditasyon uygulaması yapıldı.

Basın mensuplarıyla birlikte duruşmaya giren izleyicilere, ''İstanbul Adalet Sarayı Akreditasyon Kartı'' yazılı kartlar dağıtıldı.

Bu arada, duruşmayı izlemek için sadece ajans muhabirlerine akreditasyon kartı verilirken, diğer basın mensuplarının kapıda bekletildiği görüldü.

22. DURUŞMADAN DETAYLAR


16:00 - Hakim, tahliyeye dair taleplerin ara kararda değerlendireceğini söyledi.

15:55 - Nihai karar pazartesi saat 10:00'da verilecek. Bugün ise ara kararın verileceği belirtildi.


15:50 - Sanıkların mütalaya karşı beyanları tamamlandı. Müdafiilerden de ek talep gelmedi.

15:27 - Bülent Uygun: "Eskişehir teknik direktörü iken bununla ilgili olanı hadi anlayayım ama Sivas'la olanı kabul edemem"

Bülent Uygun: "Örgütü kabul etmiyorum, gönül adamı, vefa adami Fenerbahçe Başkanı'na isnat edilen örgütü kabul etmiyorum, onurumu ve beraatimi istiyorum"

Hakim: Aklıma takıldı bir şey sorayım, Trabzon maçında ilk yarida en çok koşan Sezer ama 2. yarı çıkarttin. O mu istedi ?

Bülent Uygun: "Hayır, stresinden çıkarttım"

Hakim: "Trabzonspor maçında?"

Bülent Uygun: "Hayır o maçta 90 dakika oynadı"

Hakim: "Ha Fener maçındaydı"

Bülent Uygun: "2-1 mağluptuk top direkten döndü 2-2 olacakti, bu benim taktiksel kararımdı"

14:41 - Nihat Özdemir ve Ali Koç salona geldi.

ALİ KIRATLI'DAN SAVCI BERK'E...

14:32 - Ali Kıratlı söz aldı ve savunmasını yaptı. İşte açıklaması: "Hiçbir örgütün üyesi olmadım. Genetik kodlarımda birinin adamı olmak yok. Etik Kurulu bana sormadan beni medyanın önüne attı. Şu anda Küçükçekmece Baş Savcısı Mehmet Berk, iddianamede belirttikleriyle, ofsaytta bekleyip, gol atmaya çalışan oyuncu gibi. Meşhur dillere pelesenk Kıbrıs seyahatimi anlatmıştım ya, tahliyeden sonra da 3 kez gittim. Beraatimi maçın son düdüğüyle birlikte veriniz. Fenerbahçe'den başka herşey benim için teferruattır."

14:25 - Ridvan Dilmen de davayı takip edenler arasında..

14:17 - Duruşma yeniden başladı

14:05 - Aykut Kocaman mahkeme salonuna geldi.

13:00 - Duruşmaya öğlen arası verildi.

ŞENER: "F.BAHÇELİLERLE ŞİKE YAPMAM KOMİK"

12:45 - Sadri Şener'in avukatı Fatih Mahmutoğlu, teşvik yapıldığı iddiaları geçen tapelerle ilgili "Teşvik yapmak isteyen Sadri Şener olmadığı tam aksine Melih Gökçek tarafından istendiği görülmektedir. Gabric'in puan alınması karşılığında Ankaragücü'ne verilmesi talebi Sadri Şener'den değil, Melih Gökçek'ten gelmiştir" dedi.

Trabzonspor Başkanı ise, Ankaragücü maçına ilişkin görüştükleri kişilerin Fenerbahçeli olduğuna dikkat çekti ve "Hamdi Akın ile Melih Gökçek Fenerbahçelidir. Onlarla şike yapmam mümkün değil; hatta komik" ifadelerini kullandı.

12:30 - Kenan Yaralı, yararlanmak istediği kanun numarasını şaşırınca, mahkeme salonunda kısa süreli bir gülüşme yaşandı.

12:20 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Gökçek Vederson'un avukatına gözaltı süresince yapılanları anlatmamasını istedi.

11:50 - Aziz Yıldırım'ın avukatı Bayraktar: "UEFA kararlarında sadece tapeleri dikkate almayıp, maç ve raporlara bakarlar. UEFA, tahkim ve tüm tarafları çağırır. Herkese eteğindeki taşları döktürür ve delilleri değerlendirir" dedi.

'CEP TELEFONU' YASAĞI


11:31 - Duruşmada bir avukatın telefonu çaldı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, " O çalan cep telefonu mu? Nasıl bir çalma o öyle. Avukat bey canlı yayın mı yapıyor sunuz?" dedi. Avukatın, "Telefon efendim. Nasıl canlı yayın yapalım?"diye yanıt verdi. "Bilmem artık frekans falan olabilir" diyen mahkeme başkanı, öğleden sonra duruşmalara cep telefonu sokulmaması talimatını verdi.

KULÜPLER BİRLİĞİ, AZİZ YILDIRIM'I ZİYARET ETTİ

Kulüpler Birliği Başkanı olan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile bazı kulüplerin başkanları salona geldi. Başkanlar, sanık Aziz Yıldırım ile önce tokalaştı sonra ayaküstü sohbet etti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal'a , "Başkanlığınız hayırlı olsun" dedi.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR HENÜZ YOK

11:30 - Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Abdullah Kiğılı da duruşmayı izliyor. Kiğılı'nın yanı sıra Aziz yıldırım'a destek vermek için eski yöneticiler Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu da Çağlayan'a gelerek duruşma salonuna girdi.

Günün erken saatlerinde başlayan duruşma için adalet sarayının dışında henüz toplanan taraftarlar olmadı. Daha önceki duruşmalarda gün boyu destek vermek amacıyla adalet sarayının önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftarların ilerleyen saatlerde gelmeleri bekleniyor...

TAKTİKSEL İMA

11:16 - Beşiktaş Divan Kurulu üyesi ve avukat Ali Rıza Dizdar, "Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin bu taleplerle birbirleri hakkında ceza verilmesini istemesini kınıyorum ve tapelerini reddini talep ediyorum" derken iki tarafa da taktiksel hata yaptıklarını ima etti.

11:15 - Davaya müdahil olan TFF'nin duruşmada avukatı yok!

11:10 - Şekip Mosturoğlu, "Trabzonspor odaklı teşvik girişimi ifadesi bizim değil savcının ifadesidir. Şike ve teşvikte gözlemci ve hakem raporu dikkate alınır. UEFA'dan gelen yazıda 'şimdilik' değil 'şu andan itibaren' deniliyor. Trabzonspor geçen sene Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Dolayısıyla bu işten maddi kaybı olmadı. Aksine para kazandı" dedi.

F.BAHÇE'DEN EK İDDİANAME TALEBİ


11:00 - Şener'in avukatı: "Avukat ikrarı diye bir şey hukukta yoktur. Ama F.Bahçe'nin avukatı yanlış hatırladığım tapeyi ikrar olarak gündeme getirdi. Yönetimin haberi yok. Mazlum 'parayı ben toplarım diyor' şeklinde bir ifade kullanmış, sonra sözlerini düzeltmişti" dedi.

10:54 - Fenerbahçe, hem şike ve teşvik, hem de örgüt kurduğu iddiasıyla Trabzonspor hakkında ek iddianame hazırlanmasını talep etti.

10:42 - F.Bahçe'nin avukatı, "Karabükspor-Fenerbahçe maçında şike yapmadığımız gibi, aksine Trabzonspor'un teşvik girişimi var; ama işlem yapılmadı. Örgütte süreklilik ve suç işleme kararlılığı aranır ama biz sadece bir sezon için örgüt kurmakla suçlanıyoruz. Asıl tehdit vb. olaylar Trabzonspor tarafında var. Şakar ve Cebir tehdit ediyor. Ama Trabzonspor hakkında örgüt suçlaması yok." şeklinde konuştu.

10:34 - Fenerbahçe'nin avukatı, "Bucaspor-Trabzonspor maçı bordo mavili takımın son dakikada attığı tartışmalı golle bitti ama dosyaya girmedi. Sadri Şener, Mithat Halis ve Nevzat Şakar cezalandırılsın" dedi.

10:28 - 'UEFA hiçbir şike kararında gözlemci ve hakem raporlarına dayanmadı'

10:25 - Yılmaz, Fenerbahçe ve diğer takımların formasını giyip attıkları gollerle kendilerini şampiyonluktan eden futbolcuları örnekledi ve bazı kulüplerin futbolu totemlerle yönettiğini söyledi.

10:03 - Trabzonspor müdahil avukatı Nusret Yılmaz, Fenerbahçe'nin 'Manisa'da oynayan Trabzonlu futbolcular araştırılsın' sözüne ilişkin; "Manisaspor-Trabzonspor maçında Manisa'da Trabzon doğumlu kimse yok. Futbolcular eski takımlarına karşı kendilerini ispatlamak için daha hırslı oynar. Baktım Oliviera diye biri var. Belki Çaykaralı'dır diye araştırdım; ama o da değilmiş" dedi.

09:50 - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, duruşma salonuna geldi.