Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi takımlarından Tarsus Belediyespor, WNBA takımlarından San Antonio Silver Stars oyuncusu Danielle Robinson ile anlaştı.

İyi bir takım kurduklarını söyleyen Tarsus Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, RobinSon transferi ile güçlerine güç kattıklarını ifade etti.

Aydın, "Tarsus Belediye Spor Kulübü olarak, bu yılki kadromuza WNBA takımlarından San Antonio Silver Stars’ın oyun kurucusu olan Danielle RobinSon’u dahil ettik. 1989 doğumlu,1.75 boyunda olan Danielle RobinSon, 2010 yılında Oklahama Üniversitesinden mezun olmuştur.

Danielle RobinSon, bu sezon WNBA’de oynadığı 10 maçta, 26.1 dakika,7.7 sayı,1.6 ribaund,4.0 asist ortalamasıyla oynadı. Oklahama Üniversitesindeki Son yılında 34 maçta,18.3 sayı,5.0 asist,3.7 ribaund istatistikleriyle oynamıştı” dedi.

Transfer çalışmalarını antrenör Erdal Yeğin verdiği rapor doğrultusunda yaptıklarını dile getiren Aydın, “Antrenörümüz Erdal Yeğin’in vermiş olduğu rapor doğrultusunda Danielle’yi transfer ettik. Danielle’nin takıma uyumu konusunda hiçbir endişemiz bulunmamaktadır. Taraftarlarımızla birlikte, güzel ve başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA