Jülide Sonat: Sözümüzü Tuttuk, Yolumuza Devam Ediyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Avrupa’da elde ettikleri başarıyı olimpiyatlarda devam ettireceklerini söyledi.

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemelerindeki mücadelesini üçte üç yaparak noktalayan Potanın Perileri, Londra için ayrılan Son 5 biletten birini kazandı ve tarihi bir başarıya imza attı.Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Arjantin ile oynanan maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Verdiğimiz sözleri yerine getirebilmiş olmaktan Son derece mutlu ve onurluyuz. Esas hedefimizin Olimpiyatlar olduğunu düşünürsek bu akşam sadece ilk aşamayı geçtiğimizi söylemem gerekir. Avrupa’da almış olduğumuz başarının devamını Olimpiyatlarda göstereceğimize yürekten inanıyorum. İstikrarlı bir şekilde doğru yolda yürürken, federasyonumuzun sağlamış olduğu imkanları da doğru yönde kullandık. Bu sayede de başarıyı yakaladık.” dedi.

Çok ciddi bir ekip çalışmasının ürünü olarak buralara geldiklerini de sözlerine ekleyen Sonat, “Kızlarımız bizim yüzümüzü şimdiye kadar hiç kara çıkarmadılar. Bu seviyelerdeki karşılaşmalarda alabilecekleri en iyi dereceleri alarak en önemli ve en kritik yerlerde hep doğru işleri yaptılar. Çok ciddi bir ekip işi ekip çalışması ile buralara kadar geldik. Büyük bir çalışmanın, özverinin ve emeğin karşılığı olarak da bu akşam Olimpiyat vizesini aldık. Yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.