İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları Pazar Günü Düzenlenecek

Antalya'nın İbradı ilçe Kaymakamlığı, İbradı Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ortak organizasyonu ile İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları, 1 Temmuz'da yapılacak.

İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya yaptığı açıklamada, İbradı Kaymakamlığı ve İbradı Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ortak organizasyonu ile İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları'nın 1 Temmuz'da yapılacağını söyledi.

Başkan Kaya, yarışların Pazar günü Ormana beldesinin Söğüt Yaylası'nda başlayıp, Altınbeşik Mağarası'nda düzenlenecek ödül töreni sona ereceğini bildirdi.

İlçedeki Altınbeşik Mağarası'nın bu çerçevede tanıtılacağını anlatan Başkan Kaya, "Altınbeşik Mağarası da bu etkinlikle daha çok tanınacaktır. Altınbeşik Mağarası, yerleşim yerlerine de çok yakın. Mağarayı ziyaret edenler endemik bitkileri de görebilir" diye konuştu.

Toplam 8 kilometrelik yarışların genç ve yetişkinler kategorisinde düzenleneceğini kaydeden Başkan Kaya,"Organizasyona 100'ün üzerinde lisanslı dağ bisikleti sporcusu katılacak. 8 kilometrelik parkurumuz hazır. Yarışmacılar parkurda üç tur atacaklar. Ayrıca konaklama gibi hazırlıklarımızı da tamamladık. Bu organizasyon bizim için önemli. Bu yarışı geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA