Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Büyük Bir Coşku Yaşıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı bu başarısından dolayı kutladı.

Bakan Kılıç, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Arjantin’i 72 - 58 mağlup ederek Londra vizesi aldığı karşılaşma Sonrası yaptığı açıklamada, 60 yıl aradan Sonra en Son 1952 yılında Helsinki’de bayanlarda takım halinde bu mutluluğun yaşandığını hatırlattı.Kadın sporcuların devrim yılına tanıklık ettiklerini söyleyen Bakan Kılıç; “Bugün ikinci kez tarih yazdık. Basketbolda özellike bayan basketbolunda ilk defa olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. 2010 Londra Olimpiyatları kadın sporcularımızın devrim yılına tanıklık etmiş olacak. Önce bayan voleybol milli takımımımız şimdi de bayan basketbol milli takımımız olimpiyat kotası kazandılar. Büyük bir mutluluk, tebrik ediyorum. Basketbol federasyonumuzu kutluyorum. Büyük bir coşku yaşıyoruz. Milletimize büyük bir mutluluk yaşattılar, yüzlerindeki mutluluk ifadesi esasında bizim yüreğimizdeki mutluluk ifadesidir. Bu coşkuyu Londra’da bir madalya ile taçlandırabilirsek Türk Milleti esas o zaman büyük bayramı yaşayacak diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç konuşmasının ardından ise A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın idari, teknik ve oyuncu kadrosunun tek tek elini sıkarak hepsini tebrik etti ve çiçek verdi. Bakan Suat Kılıç ayırca TBF Başkanı Turgay Demirel ve TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat’ı da bu büyük başarıdan ötürü kutladı.