Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri Başlıyor

Kırkpınar’dan bir hafta önce son karşılaşmalara çıkacak olan pehlivanlar, Sancaktepe’de hünerlerini sergileyecekler.

Bu yıl 19. su düzenlenecek olan Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz 2012 Pazar günü yapılacak.

Sancaktepe Belediyesi, bu yıl 19. kez düzenlenecek organizasyonun hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Samandıra Ek Hizmet Binası önünden Kortej Yürüşü ile başlayacak organizasyon, Samandıra Şölen Alanı'nda devam edecek. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri müsabakalarında pehlivanlar er meydanında hünerlerini sergileyerek altın kemerin sahibi olmak için yarışacaklar.

Güreş Federasyonu’nun belirlediği kurallara uygun biçimde tertip edilecek olan müsabakalar, kura ile yapılacak eşleşmelerle başlayacak. Başpehlivanların Kırkpınar’dan bir hafta önce son randevularına çıkıyor olmaları 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nin önemini bir kat daha artırıyor.

Beş yüzün üzerinde sporcunun katılması beklenen 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nde; Ali Gürbüz, Recep Kara, Sermest Bulut, Serhat Gökmen, Hüseyin Şahinalp, Ekrem Yavuz, Ali Gökşen, Enver Erişti, Aydın Polatçı, Reşat Turgut, Ahmet Doğu, Fatih Bakır, Abdullah Güngör, Arif Akın, Hüseyin Demir, Nuri Zengin, Mustafa Başdemir, Ömer Aslantaş, Savaş Yıldırım, Süleyman Aykırı gibi önemli güreşçilerimiz altın kemer için er meydanında buluşacaklar .

Kaynak: İHA