Fıla Başkanı Martinetti’ İçin Altın Kemer ve Kısbet Yapıldı

Edirne Belediyesi, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti için altın kemer ve kısmet yaptı.

Mart ayında Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’na katılan Sedefçi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ile birlikte Martinetti’yi Kırkpınar’a davet etti.Davete olumlu cevap veren FILA Başkanı için altın kemer hazırlandı. Ayrıca mini bir güreş gösterisi için Raphael Martinetti ve Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Mahmut Demir adına birer kısmet yaptırıldı.Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, FILA Başkanı’na altın kemer ile kısbet, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir’e ise kısbet hediye edeceklerini söyledi.

Sedefçi, “Orada pozisyonuna göre ne yapacağımıza karar vereceğiz. Eğer gelirse Martinetti ve Mahmut Demir ufak bir gösteri güreşi yaptırma düşüncem var. Demir kabul etti, Martinetti de uygun görürse kendilerine kısbetleri giydirerek yağlanmadan bir gösteri güreşi yaptırmayı planlıyoruz. Umarım bunu başarırız. Bunu başarırsak Edirnemizi ve Kırkpınarımızın adını bir kere daha dünyaya gösterme şansını bulacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Kırkpınar’ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girdiğini hatırlatan Sedefçi, yağlı güreşler dünyada somut olmayan etkinlikler dalında önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.Selimiye ile birlikte iki eserle dünya mirası listesinde bulunduklarını dile getiren Sedefçi, bu iki önemli özelliği dünyaya tanıtarak Edirne turizmine katkı yapmayı planladıklarını aktardı.