A Milli Kadın Basketbol Takımı Arjantin İçin Çalıştı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanmak için Arjantin ile yapacağı maçın hazırlıklarını Ankara Spor Salonu’ndaki antrenmanla sürdürdü.

2012 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri Çeyrek Finali’nde Arjantin ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Takımı, galibinin Londra biletini cebine koyacağı kritik maça hazırlanmaya devam ediyor. Ay - yıldızlılar, 29 Haziran Cuma günü saat 19.00’da başlayacak karşılaşmanın oynanacağı Ankara Spor Salonu’nda taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı.TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TFB Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tobay, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı ve A Milli Erkek Takım Menajeri Harun Erdenay da izlediği idman yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.A Milli Kadın Basketbol Takımı, oldukça konsantre ve moralli gözüktükleri antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde yarı sahada beşe sıfır hücum setlerini çalıştıktan sonra bir süre şut idmanı yaptılar ve son bölümde ise savunma üzerinde durdular.Antrenman sonrasında görüşlerini aldığımız oyuncularımızdan Şaziye İvegin grupta oynadıkları iki maçtan daha farklı bir mücadeleye çıkacaklarını belirterek, “Arjantin, Porto Riko ve Japonya takımlarına göre daha çabuk ve mücadeleyi hiç bırakmayan bir ekip. Skoru çok önemsemeden oynuyorlar. Sert ve kavgacı bir karakterleri var. Daha önce Ankara’daki hazırlık turnuvasında onlarla karşılaştık ve maçın başında farkı yakalayarak kontrollü bir oyunla kazanmıştık. Yarın da dirençli oynayarak turnuvayı daha fazla uzatmadan Olimpiyat vizesini almak istiyoruz.” dedi.

Genç oyunculardan Begüm Dalgalar ise önlerinde tek maç kaldığını vurgulayarak, “Grubumuzu iki maçı da kazanarak birinci bitirdik. Şu anda önümüzde hedefe ulaşmak için tek maç kaldı. İnşallah yarın Arjantin karşısında da iyi basketbol oynayarak galip geleceğiz.” diye konuştu.

A Milli Kadın Takımı, Arjantin karşılaşmasının hazırlıklarını Ankara Spor Salonu’nda yarın saat 12.00’de başlayacak şut idmanıyla tamamlayacak.