Kadir Şankaya Başkanlığındaki Divan Kurulu Güven Tazeledi

Bursaspor'da, Kadir Şankaya başkanlığındaki divan kurulu, güven tazeledi.

Almira Otel'de gerçekleşen toplantıya 379 divan kurulu üyesinden 139'u katıldı.

Divan Kurulu İkinci Başkanı Burhan Vatan, toplantının açılışında, Siirt'in Eruh ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen askerlerin ailesine başsağlığı diledi.

Daha sonra geçici divan kurulu seçimi yapıldı. Verilen önergeyle kabul edilmesiyle Mutlu Uraz başkanlığında Sedat Akgün, Abdullah Bilaç ve Sabri Ersavaş'tan oluşan geçici divan kurulu seçildi.

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, 6 yıllık görev süreleri içinde Bursaspor Yönetimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, ''Ayrıca artık Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yanımızda. Onun da hem Bursaspor'a hem bize önemli destekleri var'' dedi.

-''Kalıcı gelir önemli-''

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da yeşil-beyazlı kulüpte ilk kez Cavit Çağlar'ın başkanlığındaki yönetimde görev aldığını belirterek, ''Ben sayın bakanımızın yanında çıraklık yaptım'' dedi.

Bursaspor'un son yıllardaki başarısıyla bütün Bursa hatta tüm Türkiye'nin gurur duyduğunu ifade eden Yazıcı, Barcelona örneğinde olduğu gibi Bursaspor'un da kentin önüne geçtiğini vurguladı.

Yazıcı, Bursaspor'un başarılarının devam etmesi için kalıcı gelirin çok önemli olduğuna işaret ederek, ''Bursaspor'un borcu yok ama bugün yok. Eğer Bursaspor bu gelirleriyle kalırsa ileride çok borçlanır ve zirvede tutunamaz. Malum kulüplerin transferlerine bakın, uçuşan rakamlar var. Biz bunların hangisine yanaşabiliriz. Ufak tefek transferler yapıyoruz. Hesap kitap yapıyoruz bir türlü tutmuyor. İyi bir futbolcu için 3-4 milyon avro bonservis istiyorlar'' diye konuştu.

-CAS'taki dava-

UEFA'nın Bursaspor'a verdiği ''Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasının'' kaldırıldığı CAS'taki davaya da değinen Yazıcı, burada çok önemli bir başarı elde ettiklerini belirtti.

Yazıcı, CAS'taki davada UEFA'nın 4 avukatının Bursaspor'a ceza verilmesi için büyük çaba harcadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''O mahkemeye bizzat ben gittim ve konuşma da yaptım. Büyük bir olay başardık. Zaten hak etmediğimiz cezaydı ama adamların parasını faizi ile ödemişim onu bile kabul etmiyorlar. Bundan sonra Avrupa'ya gidecek olan kulüplerin hepsini büyük sorumluluklar bekliyor. Bir futbolcuya 2 ay parasını ödeme, hem mukavelesini feshedebiliyor hem de geride kalan sezonların parasını da istiyor. O nedenle kulüpler çok iyi yönetilmeli. Bunun için kalıcı gelirler çok önemli.

Bursaspor'un kalıcı gelir olarak şu anda elindeki tek yer katlı otopark. Bir de malum kulüplere şöyle bir bakın; bizimki onların yanında yüzde 1 bile değil. Biz kalıcı gelirleri kazandıramazsak önümüzdeki yıllar için çok parlak bir tablo çizemem. Bursa kenti bizi tutar ve desteklerse Bursaspor'un bileğini kimse bükemez. Ümit ediyorum bu yıl başarılı geçecek. Ama bu başarının kaybolmaması için herkes taşın altına elini soksun. Benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Ben bunları hak ettim mi- Nelerle suçlandık. Adamın birisi çıkıyor şikayet ediyor. Beni şikayet eden kişi kendi dolandırıcılık ve sahtekarlıktan hapis cezası aldı. Bu şeyler devam ederse Bursaspor için büyük sıkıntı olur.''

-Cavit Çağlar-

Bursaspor'un eski başkanlarından ve eski bakanlardan Cavit Çağlar ise yeşil-beyazlı takımın gelecek yıl 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağını anımsattı.

''İnşallah 50. kuruluş yıl dönümümüzde de şampiyon olalım'' diyen Çağlar, ''Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetimini başarılarından ve özellikle geçen günlerde CAS'ta kazanılan davadan dolayı kutluyorum. Bu, çok önemli bir başarı. Ayrıca Bursaspor'un şu anda borcu yok. Mevcut yönetim kendinden önceki yönetimleri hiç şikayet etmedi. Demek ki camia olmuşuz. Hatalar olabilir ama bunlar bilerek yapılamamıştır'' ifadesini kullandı.

Cavit Çağlar, Bursaspor Divan Kurulu'nun bundan sonra daha fazla görev alması gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

''Herkes övgü ve eleştirilerini Divan Kurulu toplantılarında sunmalı. Eleştiriler de normal karşılanmalı. Geçtiğimiz dönem Divan Kurulu toplantısında Ertuğrul Sağlam'a yönelik eleştiri olmuştu. Ben bunu Ertuğrul kardeşime de söyledim. Eleştiri normaldir. Ertuğrul kardeşimiz maaşlı memurumuz. Bunlar burada konuşulmazsa neticeye gidemeyiz.''

Konuşmaların ardından, tek listeyle ve açık oylamayla gidilen seçimlerde Kadir Başkaya başkanlığında Erhan Mendi, Nuri Karaca, Burhan Vatan ve Galip Sakder'den oluşan Divan Kurulu, oy birliğiyle yönetime seçildi.

Muhabir: Vedat Yücebaş / Okan Yardımcı

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA