Epirden 2012 Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Bayan Plaj Voleybol Turnuvası İkinci Etabı..

Epirden 2012 Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Bayan Plaj Voleybol Turnuvası ikinci etabı 29 Haziran tarihinde Konyaaltı 11 nolu plajda start alacak.

Üç gün devam edecek turnuvada 6 ülkeden 8 takım mücadele edecek. Turnuva 132 ülkeye internet üzerinden canlı olarak servis edilecek. 5 yıl aradan sonra Konyaaltı sahillerinde 3. sü düzenlenecek olan turnuvayla ilgili olarak Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in makamında 16 yıldır turnuvayı düzenleyen Hasan Epirden ve misafir voleybolcuların katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan ve turnuva hakkında bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha önce de triatlon, yelken ve yüzme yarışmalarına ev sahipliği yapan Konyaaltı Belediyesi'nin aynı zamanda bir turizm tanıtım organizasyonu olan bu turnuvaya da sonuna kadar destek olacaklarının altını çizdi.

Bulgaristan, Finlandiya, Polonya, İtalya, Ukrayna ve Türkiye'den toplam 8 takımın mücadele edeceği turnuva'nın ilk ayağı İtalya'da gerçekleştirilmişti. 8 takımın 14 maç üzerinden yapacağı karşılaşmalarda birinciye ise sembolik olarak 1000 dolar para ödülü verilecek.

Antalya'nın ve özellikle Konyaaltı sahilinin Plaj Voleybolunun merkezi olarak bilinen olan Brezilyanı'nın Rio kentinden bu spor için cok daha elverişli olduğunun altını çizen Hasan Epirden ise organizasyonun artık dünyada sadece plajlarda değil parklar ve alışveriş merkezlerinde de gerçekleştirilmeye başladığını söyledi.

Rusya'da Lenin meydanında, Paris'te Eyfel kulesi altındaki alanlara kumlar dökülerek voleybol alanları oluşturulduğunu, alışveriş merkezlerinin de artık bu spora ev sahipliği yapmak için çaba sarf ettiğini söyleyen Epirden" Türkiye'de en çok sıkıntısını çektiğimiz konu kum bulmak. Legal yollardan bir yerden bir yere kum taşıyamıyorsunuz. Başka ülkelerden zaten getiremiyorsunuz. Biz kum konusunda ciddi sıkıntı çekiyoruz. Çünkü plajlardaki doğal kumlar arasında olabilecek midye kabukları dahil kesici maddeler hızlı ve sert hareketlerde ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA