Adıyamanlı Sporculara Üzretsiz Sağlık Taraması Yapıldı

Adıyaman'da sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında sporcular ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'de 81 ilde spor kültürünün yaygınlaştırılması için uzman antrenörler tarafından vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen projenin Adıyaman ayağında Atatürk Stadyumunda yürüyüş yapan sporcular Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında Adıyamanlıların 7’den 70’e spor yaptığını vurgulayarak, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını taktirle izliyoruz. Vatandaşımızın daha iyi şartlarda spor yapmasının yanı sıra Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştirdikleri proje ile sporcularımızın sağlık kontrolünden geçirilmesi de örnek bir uygulamadır. Ben tüm Adıyamanlıları sağlıklı bir yaşam için spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Adıyaman’da herkesin spor yapması için bütün imkanların kullanıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, 'Koşabiliyorsan Koş' projesi kapsamında halkımızın tüm branşlarda sağlıklı bir şekilde spor yapabilmesini hedeflediklerini söyledi .