Tt Arena'yı Galatasaray Vermiyor, Beşiktaş Diretiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın makamında bir araya gelen taraflar, anlaşamadı.

Adnan Öztürk, “Stadı vermiyoruz” derken, Fikret Orman, “Görüşmeler devam edecek. Başka bir stat alternatifimiz yok.” diye konuştu.

Türk Telekom Arena için Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki düello devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın makamında bir araya gelen taraflar, yine anlaşamadı. Galatasaray Başkanvekili Adnan Öztürk, yaklaşık iki saat süren görüşme çıkışında kısa bir açıklama yaptı ve “Stadı vermiyoruz” dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise “Görüşmeler devam edecek. Başka bir stat alternatifimiz yok.” diye konuştu.

Bakan Suat Kılıç’ın uzlaşmaya varmaları için bir araya getirdiği, Türkiye’nin iki büyük kulübü Galatasaray ile Beşiktaş, stadı yine paylaşamadı. Sarı - kırmızılı cephe, Türk Telekom Arena’yı vermemekte diretirken, endişelerini hem Bakan Kılıç, hem de Fikret Orman’a iletti. Adnan Öztürk’ün, görüşmede şunları söylediği öğrenildi: “Taraftar gruplarını nasıl kontrol edeceğiz? Tribünlere zarar vermelerinin önüne geçebilecek miyiz? Divan Kurulu sonra bizden hesap soracak ve stadı satmakla suçlayacak. Kendi taraftarımız da Beşiktaş’ın burada oynamasını istemiyor.”Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ise endişelerin yersiz olduğunun altını çizdiği ve taraftarları kontrol etme sözü verdiği belirtildi. Toplantı sonrası yaptı açıklama da Başkan Orman, şunları söyledi: “Stadımızda tadilat başlayana kadar İnönü’de oynamaya devam edeceğiz. Türk Telekom Arena dışında bir alternatif düşünmedik. İkinci, üçüncü tur görüşmelerimiz devam edecek.”