Kütahya ASKF Kupa Törenine Gediz'den 4 Kulüp Katıldı

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 2011-2012 yılı sezon sonu düzenlenen Kupa Törenine Gediz'den 4 kulüp katıldı.

Kütahya'da, 2011-2012 yılı futbol sezonunda kategorilerinde şampiyon olan takımlar törenle kupalarını alırken, yılın antrenörü, yılın hakem triyosu, yılın gözlemcisi, yılın saha komiserine ve spora destek veren basın kuruluşlarına da plaket verildi.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törende bir açış konuşması yapan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, Türkiye şampiyonalarından 10 senede en fazla organizasyon alan ilerden birinin Kütahya olduğunu, bunlarında yetmediğini artık uluslar arası turnuvalara talip olduklarını söyledi.

Avrupa kupasının bir ayağı, yada basketbolun bir finali neden Kütahya'da olmasın diyerek sözlerini sürdüren ASKF) Başkanı Murat Cengiz, "Uluslar arası bir organizasyonun Kütahya'da yapılması için yönetim kurulu üyelerimizle sayın vekilimiz Hasan Fehmi Kinay'la birlikte Spor Bakanımızı ziyaret ettik. Kütahya'ya da en az 2 bin kişilik her ihtiyacımızı karşılayacak uluslararası müsabakalara da sahip olacak bir spor salonu ihtiyacımız olduğunu 1965-1967'den itibaren hizmete giren Kütahya'daki Dumlupınar Spor Salonumuzun bizlere yetmediğini spor salonunun haricinde başka bir hizmet gelmediğini arz ettik. Başta il müdürümüz olmak üzere Gençlik Spor İl Müdürlüğü bu çalışmayı yürütüyor. Gençlik Hizmetleri spor il müdürlüğü birimleri ve ASKF Yönetim kurulu olarak üstün gayret gösteriyoruz. Kütahya'da uluslararası yarışmalara ve genel kurullarda dahil bir kongre merkezi olması yönünden de bu hizmetin Kütahya'da başlamasını arzu ediyoruz. Gençlik merkezinin de yer konusunda ayarlamalar yapıp 2012 yılında açılmasını arzu ediyoruz.

2011-2012 sezonunda da 13 yaş grubundan başlayarak ilimizi Türkiye şampiyonalarında temsil eden şampiyon olup terini akıtan futbolculara, antrenörlere, yöneticilere teşekkür ediyorum. Ayrıca bir eksikliğimiz var. Türkiye şampiyonalarında sanki biraz az çalıştık gibi bir durum hissettik. 14-15-16-17-19 yaş gruplarında birkaç yıldır tur atlayamadık. ASKF olarak Türkiye şampiyonalarına giden tüm takımlarla birlikte olmaya çalıştık. Bu tür şampiyonalarda son anlarda kaybediyoruz. Kütahyasporumuzun belirli yerlere gelmesi gerek. Bizim amatör takımlarımıza bir hedef göstermemiz gerek. Ancak Kütahyaspor belirli yerlere gelmediği için hedef gösteremiyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Kütahya ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Ertürk ise, ASKF Başkanı Murat Cengiz ve yönetim kurulu olarak il ve ilçe düzeyinde spor için ne yapılması gerekliyse geçmişte olduğu gibi bugün de kulüplerden aldıkları güç ve kararlılıkla çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.

Gediz ve diğer tüm kulüpleri temsil edip başarı gösteren takımları kutlayan ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk, 2012-2013 sezonunun tüm spor camiasına hayırlar getirmesini diledi.

Yapılan konuşmaların ardından kategorilerinde şampiyon olan takımlara ASKF Başkanı Murat Cengiz ve Üye Muhittin Ertürk tarafından kupaları verilirken, ayrıca yılın antrenörü, yılın hakem triyosu, yılın gözlemcisi, yılın saha komiserine ve spora destek veren basın kuruluşlarına da plaket takdim edildi. 2011-2012 sezonunda büyük başarı gösteren ve Gediz İlçesi'ni temsil eden Yeşilçay Spor, Gediz Gücü Spor, Altınkent Belediye Spor ve Dayınlar Spor kulüpleri de törende kupa alarak ilçenin gurur kaynağı oldular.

Kupa törenine Gençlik hizmetleri İl Spor Müdürü Sadık Ölçen, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, Özel İdare Genel Sekreteri ve aynı zamanda Özel İdare Köy Hizmetleri Spor Kulübü Başkanı Salih Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ali Manak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya, Futbol İl Temsilcisi Nuri Ercura, İl Hakem Kurulun Başkanı Lokman Top, TFFHGD Kütahya Şube Başkanı Faruk Oyar, TÜFAD Kütahya Şube Başkanı Mehmet Acet, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Erol Karateke ve yöneticileri, Gözlemciler Derneği Yönetimi, ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, kulüp başkan ve yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA