Kastamonuspor Kulübü Başkanı Özbek'ten Açıklama

Antalya Tekirova Belediyespor takımının iki oyuncusunun ''Kastamonuspor'a transfer edeceğiz'' vaadiyle dolandırıldığı iddia edildi.

Kastamonuspor Kulübü Başkanı Levent Özbek, İsmail Dikmenli Spor Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Antalya'dan bir futbolcunun babasının kendilerini arayarak, sezon hazırlık kampının nerede olduğunu sorduğunu belirtti.

Söz konusu kişinin oğlunun Tekirova Belediyespor'da oynadığını ifade eden Özbek, ''Açılan bu telefon sayesinde, daha önce Kastamonuspor'da 2 yıl futbol oynayan S.K. ile A.U ve Ö.P'nin menajerlik yaptıklarını belirterek, Tekirova Belediyespor'da futbol oynayan Umut Akpınar ve İlhami Aksan'ı, 'Kastamonuspor'a transfer edeceğiz' diyerek dolandırdığı ortaya çıktı. En acı hadise bu işin başında, bu işleri onaylayan kısımlarında para alan, alış verişlerini yapan arkadaşımızın Kastamonuspor'da forma giymiş olmasıydı. Bununla alakalı gerekli işlemleri yapıp, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Türkiye'de transfer adı altında binlerce futbolcunun dolandırıldığını iddia eden Özbek, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki futbolcu kardeşlerimiz gerçek menajerlerle çalışsın. Eğer menajerle çalışmak istemiyorlarsa bir kulübe giderken, ilk olarak kulüp yöneticileriyle irtibata geçsinler. Bu tür tuzaklara düşmesinler. Hem kendilerini mağdur ediyorlar hem de bizleri mağdur ediyorlar.''

Özbek, sahte sözleşme imzalayan futbolculardan, 2'şer bin lira alındığını öğrendiğini kaydetti .

Kaynak: AA