Brezilyalı yıldızın yaşına atıfta bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yeni sezona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Artık Alex’siz seçenek oluşturmalıyız. Onunla da konuşarak bunu yapacağız. Daha verimli olabilmesi için maç sayısını ayarlamalıyız” dedi.

Yaptığı tatilin ardından Fenerbahçe 'nin sağlık sponsorluğu anlaşmasının imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Aykut Kocama, geçen sezon da gündeme gelen Alex 'siz F.Bahçe konusunda ilginç açıklamalar yaptı. Kocaman, Brezilyalı yıldızın yaşına atıfta bulunarak, “Alex belli bir seviyeye geldi. Yavaş yavaş Alex 'siz seçenek oluturmak adına adım adım gitmeye çalışıyoruz. Bu sezon bir kaç adım daha atmak amacındayım” dedi.

Alex 'in daha verimli olması için maç sayısını ayarlamak gerektiğini ifade eden Aykut Kocaman, “Artık oyunculuk yaşamının sonlarına gelme durumu var. Takımın çıkarları açısından bir boşluk doğmaması için Alex ile de konuşarak yapacaklarımızı yapacağız. Fenerbahçe 'nin yüksek çıkarları için bu yola gitmeliyiz” diye konuştu.

4-4-2 benim düşünceme en uygun sistem


Yeni sezon uygulayacağı sistem konusunda da bilgi veren Kocaman, 4-3-3 oynatmak gibi bir saplantısı bulunmadığını, 4-4-2 sisteminin düşüncesine en uygun diziliş olduğunu ifade etti. Kocaman, yeni transferlerle ilgili konuşurken de şöyle dedi:

“Hasan Ali çok doğru bir transfer. Ciddi para ödeyerek aldık. Beklentilerimiz yüksek. Onu aldık diye Ziegler 'den tamamen vazgeçtik diye bir şey yok. Kuyt ise takım için her şeyini veren biri.Salih önümüzdeki dönemde takımın önemli karakterlerinden biri olacak.”

Emre konusunda en doğru kararı verdik

A. Madrid 'e giden Emre hakkında çok konuşmak istemediğini belirten Kocaman, “Hem Emre, hem F.Bahçe için en doğru karar verilmiştir” diye konuştu. Kocaman, “1 Ağustos 'ta Devler Ligi ön elemesi oynayacağız. Yobo işi bu arada bitmeli” diye konuştu.

Lassana Diarra transferi de sorulan Kocaman, bu konuda bir tasarrufları olmadığını kaydetti. F.Bahçe Teknik Direktörü, play off uygulaması konusunda ise, “Geçen sezon için gerekliydi. Tekrar uygulanırsa bunu anlayamam” dedi.

Aykut Kocaman 'ın yeni imajı

Uzun aradan sonra basının karşısına çıkan Aykut Kocaman, tatilde bıraktığı sakalı ile dikkat çekti. Genç teknik adamın, beğenilen yeni imajını ne zaman bırakacağı merak konusu oldu.

KAPTAN CEVAP VERDi

Aykut Kocaman 'ın açıklamalarını twitter 'dan duyan Alex, “Bu futbol, o hoca” diyerek, kararın Kocaman 'a ait olduğunu vurguladı. Alex, bir taraftarın sözlerine kızarak, “Kardeşim iyi misin. Benim için problem yok. En önemli FB.” diye tweet attı.

3 Temmuz süreci temizlendi

Aykut Kocaman, basın mensuplarıyla sohbetinde, UEFA 'nın Şampiyonlar Ligi 'ne daveti haberini aldığında büyük huzur bulduğunu söyledi. Artık cezayı düşünmeden çalışabilceklerini söyleyen Kocaman, “Bu kararla, 3 Temmuz süreci sportif anlamda temizlenmiştir” dedi.
Kulübün geçtiğimiz yıldan bu yana ekonomik olarak büyük sıkıntı çektiğini ve bunu onarmanın zaman alacağını belirten Kocaman, “Bana hayatımın en huzurlu günlerinden birini yaşatan bu kararla 3 Temmuz 'da başlayan süreç bitmiştir. Artık kendimizi gerçek işimize verebileceğiz” diye konuştu.

Önce yayla, sonra Hollanda


Sarı lacivertli takım yeni sezon hazırlıkları için 3 Temmmuz 'da toplanacak. İstanbul 'daki kısa çalışmanın ardından Düzce Topuk Yaylası 'nda kampa girecek F.Bahçe, 16 Temmuz 'da Hollan-da 'nın Venlo kentine gidecek. Burada Charleroi, Mallorca ve Köln ile hazırlık maçları oynanacak.