Aziz Yıldırım'ın Savunması, Kitap Halinde Mahkemeye Sunuldu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatları, savcılık mütalaasına karşı savunmalarını kitap halinde mahkemeye sundu.

Cildin kapağının iç kısmında ise Aziz Yıldırım’ın fotoğrafı ve altında İslam Çupi’nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir bir büyüklüktür işte, adı konamaz.” sözleri yer aldı.

Futbolda şike davasının son duruşmasında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarına yazılı savunma hazırlamalarını bildirmişti. Bu nedenle Aziz Yıldırım’ın avukatları Köksal Bayraktar, Faik Işık, Şeref Dede, Abdullah Kaya, Yasemin Merçil ve Abdurrahim Erol, mahkemeye yazılı savunmalarını sundu. 545 sayfa savunma ve yaklaşık 150 sayfalık ekleri bulunan savunma kitabının kapak rengi lacivert olarak hazırlatıldı.

Kapağın üzerine Fenerbahçe’nin amblemi konuldu. ‘Savunma’ ve ‘Aziz Yıldırım’ yazan kapağın içinde ise Yıldırım’ın gülümseyen bir fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafın altında ise İslam Çupi’nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir bir büyüklüktür işte, adı konamaz” sözleri yazılı.

'FENERBAHÇE ÖRGÜT OLARAK KABUL EDİLEMEZ'

Savunmanın ilk bölümünde 72 sayfalık ‘Genel savunma’ yer alıyor. Genel savunmadan sonra iddianamede şike ve teşvik iddiası yapılan 13 maçla ilgili iddialara cevaplar verildi.

Savunmanın ‘netice ve talep’ başlıklı bölümünde ise ‘Fenerbahçe Spor Kulübünün örgüt olarak kabul edilemeyeceği’ belirtildi. Yıldırım’ın herhangi bir maçta, herhangi bir şekilde şike yaptığı ya da şikeye teşebbüs ettiği şeklindeki ithamların da yanlış olduğu belirtilen bölümde, “Milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe Cumhuriyeti olarak anılan bir derneğin başkanı, örgüt kurmak ya da yönetmek, şike yapmak ya da teşvik primi vermek gibi haysiyet ve onur kırıcı fiillerin faili olamaz.” denildi. Verilecek kararın, bir spor kulübünün aklanmasını ve bu spor kulübünün Türkiye’de ve dünyada yoluna şerefle şanla devam etmesini sağlayacağının anlatıldığı bölümde, Aziz Yıldırım'ın beraati istendi.