U-13’lerde Horoz’un Sözü Geçti: 2-0

U-13 Türkiye Şampiyonası 1. kademe İzmir grup merkezi finalinde Denizlispor, Muğla ekibi Ortaca Belediyespor’u 2-0 yenerek şampiyon oldu ve 2. kademeye yükseldi.

Ödemiş Saracoğlu Stadı’ndaki heyecan dolu finalde çekişme üst düzeyde yaşanırken, bayan futbolseverlerin maça ilgisi dikkatleri çekti. Cumartesi günü B grubunda Dardanelspor ile 0-0 berabere kalan Denizlispor, Pazar günkü finalde A grubunu önde bitiren Ortaca Belediyespor ile kozlarını paylaştı. Denizlili ve Ortacalı velilerin tezahüratları altında oynanan maçın ilk yarısından gol sesi çıkmadı. İlk yarıda Denizli’ye karşı iyi direnen ve zaman zaman rakip kalede de etkili olan Ortaca, ikinci yarıda etkili olamayınca Horozlar maça ağırlığını koydu.

ÖNCE EROL, SONRA BEYTULLAH
40. dakikada Erol, yeşil-siyahlıları öne geçiren golü kaydetti. 48’de sağ çaprazdan ceza alanına dalan Beytullah yakın direğe çok sert ve düzgün bir vuruşla kaleciyi avladı ve Denizli’yi rahatlattı. Zaman zaman Denizlili taraftarlarla, Ortaca teknik heyetinin gergin anlar yaşadıkları gözlenirken, olaylar polisin müdahalesiyle önlendi.Skor avantajıyla moralini yüksek tutan Denizli kalan sürede rakibine şans tanımadı ve İzmir grubunu şampiyon tamamladı.

Maç sonunda Denizlili oyuncular orta yuvarlakta doyasıya eğlenirken, Ortacalı oyuncular gözyaşlarına hakim olamadı.Şampiyona maçlarına ev sahipliği yapan Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür eden İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) adına başkan Kadri Yatkın tarafından Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e plaket takdim edildi.Finali kaybederek elenen Ortaca Belediyespor’a kupasını İzmir ASKF Başkanı Kadri Yatkın verirken, Ödemiş grubunu şampiyonlukla bitiren Denizlispor’a kupasını Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin verdi. Keskin, iki takım oyuncularını da tek tek kutladı. Törende konuşan Keskin, ilerleyen yıllarda da benzer organizasyonlara talip olduklarını ifade etti.

Kupasına kavuşan Denizlisporlu oyuncular Horozlar tezahüratlarıyla formalarını çıkararak kupanın etrafında şampiyonluğu kutladılar.

Saracoğlu Stadı’ndaki randevuda bayan seyircisi sayısının erkek seyircilerle neredeyse eşit olduğu gözlenirken, Denizlili ve Ortacalı anneler çocuklarına moral vermek için tribünden yoğun çaba sarf etti. Zaman zaman hakemlere de itiraz eden bayan futbolseverler, Saracoğlu tribünlerinde renkli ve özlenen görüntüler yaşattı .

Kaynak: İHA