Timsah Top Başı Yaptı

Bursaspor 2012-2013 futbol sezonu öncesinde ilk çalışmasını yaptı.

Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde yaptığı ilk çalışma ile yeni sezonu açtı. Taraftarların da sloganlarla destek verdiği çalışmaya, toplam 28 sporcu katıldı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde yapılan çalışmada ısınma ve pas çalışması ile başladı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın saha ortasında yaptığı kısa bir toplantı ve altyapıdan gelen oyuncuların tanıtımı yapıldı. Sağlam, altyapıdan gelen genç oyuncular ve yeni oyunculara hoşgeldin diyerek, takıma tanıttı. Timsah, 40 günlük iznin ardından ilk çalışmasını Özlüce Tesisleri'nde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde yaptı. Tesislere gelen yönetim kurulu üyeleri ilk çalışmayı izleyip Sağlam’a başarı diledi. Sezonun ilk çalışması topla ısınmayla başladı.

İkinci bölümünde takım iki grup halinde koşular, son bölümde ise açma germe çalışmaları yapıldı. İlk çalışmada yabancı oyunculardan Basser takımdan ayrı olarak, Alfred Ndiaye takıma birlikte çalıştı. Sezonun ilk çalışmasına izinli olan Pablo Batalla, Prince Tagoe, Stanislav Sestak, Scott Carson, Sebastian Pinto, Gökçek Vederson, Teteh Bangura ve Musa Çağıran katılmadı. Milan Stepanov’un ise izin alarak tesislerden ayrıldığı belirtildi.Geçtiğimiz yıl forma giyen oyunculara ilaveten çalışmaya kiralık olan oyuncular İlhan Depe, Bedri Can, Aykut Turan ve İbrahim Kaş ile alt yapıdan gelen oyuncular; A 2 takımından Barış Sinan Üstün, Tahacan Velioğlu, U 17 takımından kaleci Okan Kocuk, Furkan Soyalp, Ozan Tufan, Suheyl Çetin ve Mert Ilıman katıldı.

Yeşil-Beyazlılar birinci etap çalışmalarını Özlüce Tesisleri’nde 5 Temmuz’a kadar sürdürecek. 6-19 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Bad Tatzmannsdorf kasabasında kamp yapacak Timsah, 15 gün sürecek kamp süresince 4 hazırlık maçı oynayacak. Bursaspor, CSKA Moskova ve SK Sigma Olomouc ile karşılaşacak.

"BİR İKİ OYUNCU ALARAK TRANSFERİ TAMAMLAYACAĞIZ"

Çalışma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “2012 -2013 sezonu ile alakalı bu gün işbaşı yaptık. Öncelikle bu sezonun hem Türk futbolu ve Bursaspor’a hayırlı olmasının diliyorum. Geçtiğimiz sezon Türk futbolunda yaşanan sıkıntıların ve huzursuzlukların bu sezona olumlu yansımasını diyorum. Bu sezon huzur içinde futbolun bir spor olduğunu tekrar hatırlayarak, inşallah sporun da evrensel değerlerini ön plana çıkararak, futbolu bir spor olarak yaşamak istiyoruz.” dedi.

Bursaspor olarak futbola ait değerleri her zaman olduğu gibi ön planda tutarak Bursaspor’a yakışan bir sonucu ortaya koymaya çalışacaklarını kaydeden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Bu gün aramızda birçok yabancı futbolcu yok. Zaten bunların 5 tanesi kendi milli takımları ile bu arkadaşlarımız tatil yaparken onlar mesai yaptılar. Onlara birkaç gün daha fazla izin verdik. Çarşambadan sonra onlar da aramıza katılmaya başlayacaklar.” şeklinde konuştu.

KAMP AVUSTURYA’DA

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti: “6 Temmuz’a kadar Bursa’da hazırlıklarımızı devam ettirdikten sonra 6 Temmuz’da Avusturya’ya gideceğiz. 19 Temmuz’a kadar burada hazırlıklarımızı yaptıktan sonra dönerek 3 Ağustos'ta yapacağımız Avrupa Kupasında yapacağımız maç için hazırlıklarımıza burada devam edeceğiz. Öncelikle UEFA Avrupa ligine iyi hazırlanmak istiyoruz."

"ALTYAPIDAN OYUNCULARI TAKIMA KATMAK İSTİYORUZ"

İki sene önceki Şampiyonlar Ligi ve geçen sezon ki UEFA Avrupa Liginde edindikleri tecrübeyi kullanmak istediklerini anlatan Sağlam, “Bu sene bir tarafta Avrupa’da başarılı olmaya çalışırken bir taraftan da Türkiye liginde başarılı olmaya çalışacağız. Ayrıca biz özellikle son 3 sezondur altyapı olarak ciddi bir anlamda bir emek harcıyoruz. Altyapı tesislerimizi yeniledik ve şu anda birçok Süper Lig takımında olmayan altyapı bizde mevcut. Burada biz ne yapıyorsak onlara da sağlıyoruz. Geçtiğimiz sezondan itibaren yaptığımız yatırımların semeresini de yavaş yavaş toplamaya başladık. Burada takımın hemen hemen yarıya yakını bizim altyapıya yakın oyuncularımız. Bu sene yaklaşık bir ay önce Türkiye şampiyonu olmuş 6 tane oyuncumuzu kadromuza dahil ettik.

A 2 Takımından da iki oyuncularımız var. Bu sene yeni başarılar elde edelim hedefimize altyapıdan da birkaç tanesini sokarak bir başka hedefte yakalamak istiyoruz. Dolayısı ile bu sene altyapıdan da bazı oyuncuları kadroya katmak için emek harcayacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.Bu sezon kongrede güven tazeleyen yeni yönetimle uyum içinde çalışacaklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Bu sezonun Bursaspor için geçtiğimiz sezondan çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Geçen sezon başında yenilediğimiz kadromuz uyum sorununu atlatarak güzel bir final yaptı. Bu sene bu uyumun üst seviyelere çıkacağına inanıyorum. Oyuncu kaybetmedik. Yerine Ferhat’ı Boluspor’dan aldık. Bu hafta içinde transferde de yoğunlaşıp bir ya da iki oyuncuyu kadromuza katıp bu konuyu tamamlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlam, İbrahim Yattara konusunda ise "Ben de şey yaptım gibi öyle bir şey sunuldu, ama şu anda öyle bir beklentimiz ve isteğimiz yok.” dedi.