Milliler, Porto Riko Galibiyetini Değerlendirdi

Porto Riko’yu 65-53’lük skorla mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'ndan Işıl Alben, Tuğba Palazoğlu ve Şaziye İvegin, alınan galibiyeti değerlendirdi.

Önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Işıl Alben, “Çok önemli bir maç kazandık. Porto Riko, Avrupa basketboluna ters gelen bir takım. Ancak biz bu maçtan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Şimdi Japonya ile oynayacağız. Bu maçı da kazanmak istiyoruz. 40 dakikayı geride bıraktık, şimdi 80 dakika daha aynı mücadeleyi gösterip Olimpiyat Oyunları’na gitmek istiyoruz. Bizi desteklemeye gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Burada olamayanların da kalpleriyle bizimle olduğunu biliyorum. Yarın daha çok taraftara ihtiyacımız var.” dedi.

Porto Riko’nun maçta iyi mücadele ettiğini söyleyen Tuğba Palazoğlu ise “Burası hem rakibimiz hem de bizim için iyi bir tecrübe oldu. Çünkü rakibimiz Avrupa basketbolundan farklı bir stilde oynadı. Biz de bu duruma alışmaya çalıştık. Yarın da Japonya ile karşılaşacağız. Daha iyi oynayacağımızı umuyorum. İyi başladığımız için mutluyum. Ancak daha farklı kazanabilirdik. Arkadaşlarım bana çok iyi boş pozisyonlar yaratıyor. Ben de bu atışları sayıya çevirmeye çalışıyorum.” diye konuştu.

Japonya karşısında da zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyleyen Şaziye İvegin, “Turnuvaya galibiyetle başlamak çok güzel. Yarın daha zorlu bir maç oynayacağımızı düşünüyorum. İnşallah yarın da kazanıp bir sonraki maçımızı da oynayıp galibiyetle ayrılıp, Olimpiyat Oyunları vizesini alacağız.” açıklamasında bulundu .