Kurtuluş Kupası’nda Heyecan Sona Erdi

İzmit Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciği tarafından düzenlenen Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası sona erdi.

Hasan Gemici Spor Salonu’nda düzenlenen Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası finallerinde 3 kategoride rakiplerini yenmeyi başaran satranççılar, ödüllerini İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’dan aldı. İzmit Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciği tarafından düzenlenen turnuvaya, Türkiye'nin dört bir yanından ve Azerbeycan'dan satranç ustaları katıldı.

Üç kategoride toplam 300 kişinin katılımıyla düzenlenen yarışlarda dereceye girenler düzenlenen törenle madalyalarını ve para ödüllerini sevinçle aldılar.

Satranç turnuvasının finalinde açık kategorisinde birinci Giorgi Bagaturav, ikinci Bachana Morchroshvi ve üçüncü Akın Öksüz oldu. 12 yaş altı kategorisinde ise birinci Alihan Demirbağ, ikinci Kerem İlterve üçüncü Bora Satır oldu. 18 yaş altı kategorilerinde birinci Büşra Soydan, ikinci Ahmet Kıtır ve üçüncü Gamzenur Güney oldu.

Kategorilerinde dereceye giren sporculara kupalarını İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan verdi. Düzenlenen ödül töreninden sonra dereceye giren sporculara İzmit Belediyesi tarafından verilen para ödülleri dağıtıldı .

Kaynak: İHA