Galatasaray Yöneticilerinden Anlamlı Ziyaret

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Galatasaray ve Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan diyaliz hastalarının ziyaret etti.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk , Galatasaray, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ve Ata Aksu Gaziosmanpaşa Hastanesinde organ nakli bekleyen hastaları ziyaret etti. Ziyaretin ardından Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ve TFF eski yöneticilerinden Ata Aksu, organ nakli olmuş çocuklar, Yenicander Başkanı Doç. Dr. Şinasi Sevmiş, Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, Nefroloji Uzmanları Doç. Dr. Sevgi Şahin ve Uz. Dr. Murathan Uyar ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Karakayalı, Türkiye'de onbinlerce organ bekleyen hasta olduğunu ama organ naklinin çok az olduğunu söyledi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, hayatta insanın en büyük gücü ne serveti, ne kas gücüdür olduğunu vurgulayarak, “Servetlerin en büyüğü başka insanlara yardımcı olmaktır, önemli olan başka insanları mutlu edebilme kapasitesidir” dedi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan da binlerce insanın organa ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Ben Galatasaray taraftarlarının bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum dedi.

Daha önce Galatasaray dergisini görme engelli taraftarlarımız için sesli hale getirmiştik. Bugün buraya gelerek hem hastaların yanında olmak hem de herkesi organ bağışına davet etmek isteriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Böbrek nakilli çocuklar Hasan Basri Sevgi, Erdal Altıntaş, İlyas Kılıç’a Adnan Öztürk birer kitap hediye ederken Sedat Doğan’da çocuklara forma hediye etti. Nakilli çocuklardan Hasan Basri, Adnan Öztürk’e teşekkür plaketini verirken herkesi organ bağışına davet etti .

Kaynak: İHA