Dünya'nın Gözü '2. Delta Bisiklet İstanbul Triatlon Yarışması'nda...

2011 yılında ilki gerçekleştirilen "2. Delta Bisiklet İstanbul Triatlon Yarışması", artık uluslararası nitelik kazandı.

Yarışmaya Türk ve yabancı ülke olmak üzere 1000 sporcunun kayıt yaptırdığı belirtildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da büyük önem verdiği İstanbul triatlon yarışmasında 'Demir Adamların' startını da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın vermesi bekleniyor.Türkiye Triatlon Federasyonu'nun, ETU (European Triathlon Union) ile görüşmesiyle "İstanbul Triatlon Yarışması" 60 ülkeden demir adamların katılmasıyla uluslar arası boyut kazandı. İlki 2011 yılında ulusal bazda düzenlenen yarışmanın 2.'si için artık nefesler tutuldu. Delta Bisikleti'n ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan ve tüm dünyanın pür dikkat takip edeceği yarışmalar 1 Temmuz 2012'de Maltepe-Bostancı'da gerçekleştirilecek.İstanbul'un en büyük spor organizasyonu olarak nitelendirilen ve Avrupa Şampiyonasım'nın en önemli ayağı olan "2. Delta Bisiklet Uluslararası İstanbul Triatlon Yarışması"na diğer ülkelerden sporcular büyük rağbet gösteriyor. Yarışmaya 60 ülkeden Türk ve yabancı 1000 sporcunun katılması beklenirken, Avrupa Triatlon Başkanı Marisol Casado da yarışmanın onur konuğu olarak yerini alacak ve törende ödül verecek.YÜZ, PEDAL ÇEVİR, KOŞYarışmacılar ulusal yarışlarda "Sprint", uluslararası yarışlarda ise "Olimpik" mesafede konumlandırılıyor. Buna göre yarışların "Sprint" mesafesinde; 750 metre yüzme, 20 km bisiklet, 5 km koşu, "Olimpik"
mesafesinde ise; 1500 metre yüzme, 40 km bisiklet, 10 km koşu etapları yer alacak.Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş ile Kurucu Üyesi ve aynı zamanda Avrupa Triatlonu'nun Mali işlerden sorumlu başkanı Halil Kılıçoğlu yarışmanın uluslararası platforma taşınmasından memnun kaldığını söyledi.

Halil Kılıçoğlu "En başta Türkiye Gençlik Spor İl Müdürümüz ve İstanbul Valimiz desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Türkiye'de sporun her branşına katkı sağlayan Delta Bisiklet'in özverili çalışmaları sayesinde hazırlık aşamaları sonlanmış durumda. Her şey İstanbul'a yakışır şekilde olacak... 2012 Spor Başkenti İstanbul layık olduğu uluslar arası yarışmaya ev sahipliği yapacak. 60 ülkenin yarışmaya dahil olması ülke tanıtımına da büyük katkı sağlayacak organizasyonda her şey dört dörtlük olması için Triatlon Federasyonu olarak her detayı düşündük." diye konuştu.

..AÇILIŞ BAKAN KILIÇ'TANÖte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyerek, "Bu yarışma uluslararası bir sınavdır. Bunun için gerekli çalışmaları yapıp önlemlerimizi aldık" dedi.

Geri sayımın başladığı ve uluslararası medyanın yakından takip edeceği "2. Delta Bisiklet Uluslararası Triatlon Yarışması"nın startını da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verecek. Yarışma Maltepe'de düzenlenirken, yüzme etabı İdealtepe Sahili'nde, bisiklet etabı Bostancı-İdealtepe Köprüsü arasında ve koşu etabı da İdealtepe-Bostancı sahilinde yapılacak. Yarışma takvimi ise şöyle:ULUSAL YARIŞMALAR06.00 - 06.45: Değişim alanına giriş
07.00: Yıldızlar startı
07.15: Yaş grupları, elit erkek
07.30: Genç erkek, genç bayan, elit bayanULUSLARARASI YARIŞMALAR10.00 - 10.40: Elit bayan değişim alanına giriş
10.45 - 10.55: Start çağrısı
11.00: Elit bayan startı
13.45 - 14.30: Elit erkek değişim alanına giriş
14.35 - 14.50: Start çağrısı
15.00: Elit erkek startı
18.00: Ödül töreniTRİATLON NEDİR?Triatlon kişisel ve felsefik bir spor olmakla birlikte 3 branş bir arada yapılan bir spordur. Yüzme, bisiklet ve koşu peşi sıra yapılır.
Sporcunun sadece bir branşta başarılı olması yetmez. İnsanüstü bir çabayla enerjisini ve dayanıklılığını korumak zorundadır.