Ceyhun Yıldızoğlu: Galibiyetle Başlamak Önemli

Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için oynadığı ilk eleme mücadelesinde Porto Riko’yu 65-53’lük skorla mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, galibiyetle başlamanın önemli olduğunu söyledi.

Porto Riko karşısında alınan galibiyetin önemli olduğunu belirten Ceyhun Yıldızoğlu, “Maça iyi başladık. Ancak rakibimiz bire birlerde etkili bir takım. Onlara önlem almıştık. Ne zaman savunmada gevşesek, penetre ederek sayı buldular. Nevriye de maç içerisinde faul sorunu yaşadık. Buna rağmen ne olursa olsun kazanmamız önemliydi. Takımın gösterdiği efor önemliydi. Kısa takımlara karşı sorun yaşıyorduk. Ama zone savunma yaparak bu durumu çözdük. Daha kolay sayılar bulabilirdik. Artık Japonya ile oynayacağımız maça bakacağız.” dedi.

Milli oyuncu Tuğçe Canıtez ise “Çok iyi bir maç oldu. Porto Riko gerçekten iyi bir takım ama maça iyi başlayan taraf biz olduk. Bir ara farkı kapatmalarına rağmen farkı koruyup maçı kazandık.” diye konuştu.

PORTO RİKO'DA ANTRENÖR SAVUNMASINDAN ŞİKAYETÇİ

Porto Riko’nun Antrenörü Omar Gonzalez, “Fiziksel olarak zorlu bir rakibe karşı oynadık. Maçın başında sayı avantajını yakaladılar ama biz de geri dönmesini bildik. Buna rağmen savunmada yeterli seviyeyi yakalayamadık.” yorumunda bulundu.Porto Riko oyuncusu Jazmine Sepulveda ise “Türkiye iyi bir takım. Topu iyi paylaşıyorlar. Zorlu ve güzel bir maç oldu.” dedi.