Halil Ünal: Cas Kararları Türk Futbolunun İtibarı Açısından Önemli

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Fenerbahçe'nin bu sene Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını onaylaması ve Bursaspor'un men cezasının kaldırmasını Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, Türk takımları adına prestijli bir karar olduğunu söyledi.

Ünal, “Türk takımlarının itibarı ve imajı bakımından önemli. Ülkemizin temsili adına Türk futboluna hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Eskişehirspor’un 47. kuruluş yıldönümüne katılan Eskişehirspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, bu yıl UEFA Avrupa Kupaları’na katılmalarından dolayı heyecanlı olduklarını söyledi.

“Tahmin ettiğimiz 10 rakibimiz var. Bunlardan birini kurada çekeceğiz. İnşallah o turları atlayıp, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil edeceğiz.” diyen Başkan Ünal, bunun için takıma takviye yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Eskişehirsporlu futbolcuların önümüzdeki günlerde toplayacaklarını kaydeden Ünal, “17 Temmuzda maç oynayacağız. Önümüzde 3 hafta süre var. 3 hafta çok iyi bir şeklide hazırlanıp, iyi bir şekilde başlangıç yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’nin Fenerbahçenin bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesini onaylaması ve Bursaspor’un Avrupa Kupaları’nda 1 yıl men cezasını kaldırmasını değerlendiren Ünal, kararların Türk futbolu adına olumlu olduğunu söyledi.

Türk futbolunun Avrupa’da temsili bakımından önemli olduğunun altını çizen Ünal, kararın Türk futbolu adına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Eskişehirspor kulübünün 47. kuruluş yıldönümünü kutlayan Başkan Ünal, tarihi başarılarla dolu bir kulübün bundan sonra Avrupa Kupaları’nda Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi.

Yeni sezonda da iddialı bir takım kurduklarını ifade eden Ünal, bu yıl West Ham United'dan transfer edilen Belçikalı kaleci Ruud Boffin’i taraftarlarla buluşturdu.