Er Meydanı Biga’da Kuruldu

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme beldesinde yağlı güreş heyecanı yaşandı.

Çanakkale Valiliği&nin desteği ve İÇDAŞ ana sporsonluğunda düzenlenen 1. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, AK Parti Biga İlçe Başkanı Bülent Erdoğan ile yetkililer ve güreşseverler katıldı.

Birir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Balıklıçeşme Belediye Başkanı Nihat Borazan, “Beldemiz 30 yıl önce yağlı güreş yarışmalarına ev sahipliği yapmış. O yıllardan bu yana yapılmayan yağlı güreşin bu yıl ilkini düzenledik. Bundan sonra da devamı gelecek ve gelenekselleştirerek her yıl düzenlemeyi istiyoruz. Tarihi ata sporumuz yağlı güreş bundan böyle kendisinin Balıklıçeşme’de de hissettirecek” diye konuştu.

Balıklıçeşme’de düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çeşitli kilo ve yaşlarda toplam 340 güreşçi katıldı.

Başpehlivan olarak ise güreşe 20 pehlivan katıldı.

Güreş renkli görüntülere sahne olurken, zaman zaman güreş esnasında yaşanan sert çekişmeler gerginliklere sebep oldu

Büyük orta boyda AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir’in güreşçisi Bigalı Erkan Mert birinci oldu. Kocaeli bölgesinden müsabakaya katılan rakibi Mehmet budak ikinci oldu. Baş altı güreşlerinde ise Onur Şener birinci olurken, Bigalı Selim Donat ise ikinci oldu. Daha sonra başpehlivanlık güreşlerinde Enver Erişli ile rakibi Mustafa Kemal Karaboğa karşı karşıya geldi. Karaboğa bu yıl Balıklıçeşme başpehlivanı olmayı başardı. Yapılan müsabakaların ardından Başpehlivanın madalyalarını Milletvekili Kaşdemir verirken, dereceye girenlere madalya ve çeşitli ödüller takdim edildi .

Kaynak: İHA