450 Badmintoncu Elmadağ’da Yarıştı - Ankara

Türkiye 15 Yaş Altı Badminton Şampiyonası Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yapıldı.

Elmadağ ilçesi kamp eğitim merkezi spor tesislerinde yapılan şampiyonaya 42 ilden 450 sporcu katıldı.

Üç gün süren şampiyona sonucunda finale kalan takımlar kıyasıya mücadele etti. Tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler, çift bayanlar ve karışık çiftler katagorilerinde yapılan karşılaşmalar sonucunda kazanan takımlara madalyaları verildi.

Şampiyonada tek erkeklerde birinciliği Ankaraspor’dan Serhat Salım alırken, ikinciliği yine Ankaraspor’dan Baran Yüksel, üçüncü ise Elmadağ’dan Metin Pehlivan oldu.Tek bayanlarda birinci Elmadağ Lisesi'nden Kader İnal, ikinciliği Elazığ Gençlikten Aliye Demirbağ, üçüncülüğü ise Erzincan Türk Telekom’dan Dilara Subaşı aldı.

Çift erkeklerde de birinciliği Ankaraspor’dan Serhat Salım, Baran Yüksel ikilisi alırken, çift bayanlarda birincilik, Erzincan Türk Telekom’dan Bengüsu Erçetin ve Nazlıcan İzci ikilisinin oldu. Karışık çiftlerde Ankara Elmadağ’dan Kader İnal ve Metin Pehlivan da birincilik elde etti.Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, müsabakaların kıran kırana geçtiğini, Ağustos ayında yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nın da seçmeleri niteliğinde olduğunu belirterek, badminton sporunun ülkemizde hızla geliştiğini söyledi.

Bu arada madalya kazanan takımlar Türkiye'yi Avrupa ve Balkan şampiyonalarında Türkiye yi temsil edecekler. Öte yandan geçen ay Portekiz’de yapılan Dünya Şmpiyonası'nda Elmadağ Lisesi Kız Takımı, dünya üçüncüsü olmuştu .