Taekwondo Şampiyonası, Sona Erdi

Siirt'te iki gündür devam eden GAP İlleri Taekwondo Şampiyonası sona erdi.

14 Eylül Spor Salonu'nda 16 ilden sporcuların katıldığı şampiyonanın final müsabakalarının sonucunda dereceye girenlere ödülleri Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bilim tarafından takdim edildi.Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Siirt Gençlik ve Bilim Spor Kulübü Başkanı Kemal Bilim, yaptığı açıklamada, şampiyonanın yararlı ve başarılı geçtiğini söyledi.

Siirt'te yaklaşık 300 sporcu, antrenör ve yöneticiyi misafir ettiklerni belirten Bilim, "Çok güzel bir şampiyona geçirdik. Gelen konuklar birbirleriyle kaynaştılar, herkesin güzel anıları oldu. İlimizin de tanıtımı açısından yararlı sonuçlar elde ettik. Bunun yanı sıra gelecek adına umut vaat eden bir çok sporcuyu da görme imkanı bulduk. Bu açıdan da şampiyona çok yararlı oldu. Ayrıca ilk defa federasyon yönetim kurulumuzda ilimizde toplanmış oldu. Bu toplantıda teakvondo adına önemli kararlar aldık." dedi.

Şampiyonada, 4 altın ve 3 gümüş madalya alarak 37 puan toplayan Malatya Kurhan Spor Kulübü birinci olurken, 2 altın, 2 gümüş ve7 bronz madalya alarak 27 puan toplayan Siirt Gençlik ve Bielim Spor Kulübü ikinci, 2 altın ve 1 Gümüş madalya alarak 25 puan toplayan Batman Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu.