Rusya’nın Euro 2012 Başarısızlığı Andrey Arşavin’e Pahalıya Patladı

İngiltere’nin Arsenal takımında başarısız sezon geçiren Andrey Arşavin, Rusya’nın EURO 2012’den elenmesinin ardından hedef tahtasına konuldu.

Arşavin’in Rus milletvekiline ‘Beklentileriniz karşılanmadıysa o sizin probleminiz’ sözleri başına dert açtı.Rus Milli Takımı'nın elenmesinin ardından bütün eleştiri ve tepkiler orta saha oyuncusu Andrey Arşavin’e yağıyor. EURO 2008’de adeta kahraman ilan edilen ve en çok sevilen isim olan milli oyuncu şimdi ise istenmeyen kişi oldu. Taraflı tarafsız herkesin eleştirisine maruz kalan Arşavin’in ülkeden gönderilmesi bile gündeme geldi. Diğer bir iddia göre ise Rus oyuncunun katılımıyla çekilen reklam filmleri yayından kaldırıldı.Öte yandan, İngiliz basınına göre Arsenal takımı, Rus oyuncudan vazgeçerek elinden çıkartmak için satış listesine koyacak.

TAKIM ARKADAŞI ARŞAVİN’E SAHİP ÇIKTI

Sporting Lizbon takımında forma giyen Rus oyuncu Marat İzmailov takım arkadaşı Andrey Arşavin’e sahip çıktı. Arşavin’in sözlü tacize uğradığını belirten İzmailov, “Başarısız maçların ardından oyuncular çok üzgün olur. Bu durumda sözlü tacize uğrayanlar sert tepkiler verebilir.” diye konuştu.

Arşavin’i görüntülemeyi ve kışkırtmayı doğru bulmayan İzmailov, “Onlar durumdan faydalanarak Arşavin’i provoke ettiler daha sonra her şey kendiliğinden gelişti.” dedi.

Yaşanan olayların ardından Arşavin, sadece EURO 2012’den elendikleri için taraftarlardan özür dilemişti .