Nihat Özdemir: Alnımızı Ak Çıkaran Bir Karar Oldu

Fenerbahçe'nin eski Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne kabul edilmesiyle ilgili NTV Spor'a önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne kabul edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz sezon hak etmediğimiz halde Avrupa'dan men edilmiştik. Bu karar alnımızı ak çıkaran bir karar oldu." dedi.

Geçtiğimiz sezon hak etmedikleri halde Şampiyonlar Ligi'nden men edildiklerini ifade eden Nihat Özdemir, "Hepimizin bildiği gibi geçen yıl bizi, haketmediğimiz halde Şampiyonlar Ligi'nden men ettiler. Bu olay herkes tarafından çok büyük üzüntüyle karşılandı. Bu sene de herkes Fenerbahçe'ye ceza gelebileceğini düşünüyordu. Ancak UEFA, bu sefer Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılma kararını aldı. Bu gerçekten hepimizi önemli derecede mutlu etti. İçimizdeki üzüntüyü, kırıklığı bir nebze olsun hafifletti." diye konuştu.

UEFA'nın aldığı bu kararda yeni TFF yönetiminin büyük etkisi olduğunu da belirten Özdemir, "TFF'de bir değişiklik oldu bildiğiniz gibi. Federasyon başkanlığına sayın Yıldırım Demirören getirildi ve yeni bir kadro geldi. Bu yeni kadro da UEFA ile olan ilişkileri, olumlu yönde ilerlettiler ve başarı oldular. TFF ile Fenerbahçe yönetimi, uyumlu bir çalışma içerisinde bugünkü noktaya geldik ve mutlu sona ulaştık diyebilirim. Fenerbahçe camiası için çok mutlu bir haber. İnşallah önümüzdeki sezon Fenerbahçe, ön elemeleri de geçip, başarılı bir sezon geçirir. Bunun için çok mutluyum diyebilirim." ifadelerini kullandı.Geçen sezon yılki kararın kendilerini çok üzdüğünü ancak bu kararın kendilerini tam anlamıyla akladığını söyleyen Nihat Özdemir, "Geçen yılın üzüntüsünün ardından bu karar, gerçekten çok önemli bir karar oldu. Alnımızı ak çıkaran bir karar bu. Ama bu kararda şu anki TFF yöneticilerinin gerçekten çok olumlu katkıları oldu." şeklinde konuştu .