Canik Sporun Merkezi Oluyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçenin sporun merkezi olduğunu belirterek, "Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, cimnastik salonu, spor kampı ve buz pateni pisti ile sporun kalbi Canik'te atacak" dedi.

Canik Belediyesi'nin Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'ni hayata geçirmesinin ardından şimdi de Canik'te yeni spor yatırımları yükseliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yatırım planına aldırdığı ve arsasını Canik Belediyesi'nin verdiği Cimnastik Salonu inşaatı sürerken, Canik Belediyesi Devgeriş'te 150 yataklı ve 5 yıldızlı otelin de bulunduğu Spor Kampı için 55 dönümlük arsa hazırlarken, yine çevre yolu kenarında Buz Pateni Salonu için 33 dönümlük arsa ayarladı.

Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nin kapısından içeri son bir yılda 150 bin kişinin girdiğini belirten Başkan Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak spora yaptığımız yatırımların meyvesini alıyoruz. Sporcularımız çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası önemli dereceler elde ediyor. Bayan basketbol takımımızın başarısı ortada. Mahallelerimizde spor alanlarını hizmete açarak gençlerimizi spora yönlendirecek yatırımlar yapıyoruz" diye konuştu.

Canik'te spor alanında önemli yatırımların gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Genç, "Cimnastik salonumuzun inşaatı sürüyor. Bu salonumuz tamamlandığında cimnastik sporunda önemli sporcularımızın yetişeceğine inanıyorum. 5 yıldızlı spor kampı için arsamız hazır. Her branşta önemli spor kulüpleri kamplarını ilçemizde yapacak. Spor kampında 150 yataklı 5 yıldızlı otel de bulunacak. Ayrıca buz pateni sporu da Samsun'da ilçemizde yapılacak" şeklinde konuştu .

Kaynak: İHA