İZVAK’dan Alsancak Stadı

İZVAK Yönetimi yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonunda İzmir'in karşısında güçlü lobilere sahip kent takımlarının yanı sıra 19 belediye ve 23 şirket takımı mücadele edeceğini söyledi.

İZVAK Yönetimi; "Bu rakam, tüm liglerdeki profesyonel takım sayısının 3'te 1'i kadardır. Belediyeler ve güçlü sermayedarların desteğini arkasına alan bu ekipler, lobilere ve bizim için ulaşılmaz bütçelere sahipler. Oysa, İzmir kulüpleri yıllardır güçlü desteklerden yoksun olarak yaşamlarını sürdürme savaşı veriyorlar. İzmir'in böylesine rakiplerle önce rekabet edebilmesi, ardından da yarışta öne geçebilmesinin iki temel şartı vardır; siyasi destek ve konfor düzeyi yüksek statlar’’ olduğu belirtildi.

Ayrıca 7 kulübün temsilcisi konumun olduklarını açıklayan İzmir Gücü Spor Vakfı; ‘’Bu noktadaki misyonumuz, kulüplerin hak ve menfaatleri doğrultusunda hareket etmek, kulüplerimiz ile siyasi irade arasında sinerji yaratıp, İzmir futbolunun topyekün kalkınmasına öncülük etmek, diğer yandan da İzmirli taraftarların layık olduğu modern statlara kavuşması için çalışmaktır. Bu misyon çerçevesinde, İzmir kulüplerinin stat dahil tüm sorunlarını hükümet kanadına aktarılmış, üretilecek çözüm yollarında aktif rol alınmış, İzmir için en iyisine ulaşmak için projeler geliştirilmiştir. Tüm bunların yanı sıra Altay Alsancak Stadı'yla ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlanmış, kamuoyunun algısı Ankara'ya yazılı olarak aktarılmış, taraftar sitelerindeki görüşler derlenerek bu rapora eklenmiş ve en sonunda da İzmir medyasında yer alan ilgili köşe yazıları, haberler ve fotoğraflar, detaylı bir şekilde sunulmuştur. Kamuoyunun algısını tam ve net bir şekilde yansıtan bu rapora ilaveten Ankara'ya gidilerek gelişmeler yerinde takip edilmiş, her adım kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ancak; yapılan bu işlere rağmen şunu çok net olarak söylemek isteriz ki; stadyumlar ve tesisler konusunda kulüplerin ve taraftarın yanında olan İZVAK, yeni stadın nereye yapılacağı veya nerenin yıkılacağı gibi konularda asla otorite, görevli, belirleyici veya ödevli değildir’’ denildi.

İZVAK Yönetimi, Gürsel Aksel ve Karşıyaka statları dahil tüm İzmir kulüplerinin kazanılmış hakları korumaktır diyerek kamuoyuna bilgilendirdi .

Kaynak: İHA