‘Andrey Arshavin Rusya’dan Gönderilsin’

Rus oyuncu Andrey Arshavin’in milletvekili Anton Belyakov ile tartışmasının yankıları devam ediyor.

Milli oyuncunun sözlerine tepki gösteren Gazprom Genel Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev, “Andrey Arshavin Rusya’dan gitsin.” dedi.

Euro2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan elenen Rusya Milli Futbol Takımı'nda oyunculara tepkiler devam ediyor. Yunanistan’a yenildikten sonra bazı oyuncular otel lobisinde taraftarlarla tartışmıştı. Aynı otelde orta saha oyuncusu Andrey Arshavin, kendisine sitem eden Rus milletvekili Anton Belyakov’a ilginç cevaplar vererek uygunsuz hareketler sergilemesi tepki toplamıştı.Andrey Arshavin’in 'Sizin beklentileriniz karşılanmadıysa o sizin probleminiz' sözlerine bir tepkide Gazprom Genel Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev’den geldi.

Sert bir dille milli oyuncuyu eleştiren Golubev, “Andrey Arshavin, Rusya’dan gitsin, sınır dışı edilmeli. Rusya vatandaşı kendi ülkesinin milletvekiline böyle davranamaz.” ifadesini kullandı.Öte yandan, Arsenal ile sözleşmesi devam eden Andrey Arshavin’in satılacağı iddia edildi. Basında yer alan haberlere göre Rus oyuncu ile Katar’dan bir takım ve Galatasaray ilgileniyor.Euro2012 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu’nda yer alan Rusya, grubu üçüncü sırada tamamlayarak turnuvadan elenmişti .