İngiltere: 1 - Ukrayna: 0

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda yapılan maçta Ukrayna'yı 1-0 yenen İngiltere, çeyrek final biletini lider olarak aldı.

Donbass Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada İngiltere, 48. dakikada Wayne Rooney'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve çeyrek finale yükseldi.İngiltere, grubu 7 puanla lider tamamlayarak adını çeyrek finale yazdırdı. Ev sahibi Ukrayna ise grubu 3 puanla son sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti.İngiltere, çeyrek finalde İtalya ile eşleşti.

ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ, GEÇMEDİ Mİ?

Karşılaşmada İngiltere'nin skor avantajını korumaya, Ukrayna'nın ise ataklarını sıklaştırmaya başladığı dakikalarda ilginç bir pzosiyon yaşandı.62. dakikada sol kanattan hızlı çıkan Milevskiy, topu Devic'e aktardı. Devic defansı yere yatırdıktan sonra şutunu çekti. Kaleciye çarpan top kaleye yönelirken Terry kaleye giden topu çizgiden çıkarttı. Pozisyonun tekrarı izlendiğinde ise topun çizgiyi geçtiği ekranlara yansırken özellikle Ukrayna teknik direktörü Oleg Blokhin bu karara yoğun itarazlarda bulundu ancak karar değişmedi .