Drogba 15 Milyon Dolara Çin’e Transfer Oldu

Chelsea'nin eski forveti Didier Drogba, 15 milyon dolara Çin'in Süper Lig takımı Şanghay Shenhua takımına transfer oldu.

34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, iki yıllık sözleşme imzaladığını, gelecek ay yeni takımına katılacağını söyledi.

Yıldız futbolcuları çok yüksek paralar harcayarak Çin'e getirmesiyle bilinen Shenhua’nın internet sitesinde transfer doğrulandı bu transfer Çin medyasında da geniş yer aldı.

Drogba, ‘’Son haftalarda önüme gelen tekliflerin hepsini değerlendirdim ve Shenhua'nın benim için en doğru yer olduğunu hissettim. Yeni takımıma katılmak ve yeni bir kültürü keşfetmek için sabırsızlanıyorum'' ifadelerini kullandı. Drogba ayrıca "Geçen sene Chelsea ile Çin'e geldiğimizde harika karşılanmıştık. Burayı çok sevdim, seyircilerin tepkilerine bayıldım. Çin futbolunun dünya çapında gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

Daha önce Fenerbahçe formasını da giyen Fransız golcü Nicolas Anelka'yı kadrosuna katan Çinli kulübü ligde 16 takım arasında 12. sırada bulunuyorFildişi Sahilli futbolcu, transfer ücreti hakkında bilgi vermezken, yıllık 15 milyon dolara imza attığı ifade ediliyor. Orta saha oyuncusu arayan Shenhua, Arjantin'de oynayan Kolombiyalı Moreno'yı transfer etmek istiyor.

Çinli ekip, bir dönem Beşiktaş'ı çalıştıran Fransız teknik adam Jean Tigana'yı da takımın başına getirmiş, ancak daha sonra yollarını ayırmıştı. Takımı şu an Arjantinli Sergio Batista çalıştırıyor .