Bartınlı Judocu Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası 44 kilogramda mücadele eden Bartınlı Hasret Bozkurt (11) Türkiye 2.'si olarak, gümüş madalya kazandı.

Çorum'da düzenlenen şampiyonada Türkiye ikincisi olarak madalya kazanan Hasret Bozkurt, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Antrenör Mustafa Uykan, Hasret Bozkurt'u uzun süre Minikler Türkiye Şampiyonluğu maçlarına hazırlandığını ve Hasret'in büyük gayreti ve isteği ile de Minikler Türkiye Şampiyonu ikinci olduğunu belirtti.

Uykan, “16 yıl milli takımda yarıştım. İki yıldır milli takımda antrenörlük yapıyorum. Görev yerim Bartın'a çıktı. Bir yıl gibi kısa bir sürede çocuklarında gayretleri ile Türkiye'de madalya aldık. Bizde ilk kez bunu başardık. Avrupa'da da madalya almasını dilerim. Hasret tatil demeden her zaman antrenmanlara geldi. Daha önce de Hasret'in çok istekli olduğunu ve başaracağını müdürümüze söylemiştim. Biraz hayal kırıklığı oldu. Şampiyon da olabilirdi. Rakipleri 6 yıllık sporculardı. Hasret bana göre çok iyiydi. Bundan sonra Hasret'i her zaman madalya kürsüsünde göreceğiz” dedi.

Hasret Bozkurt ise, “İlk turda Balıkesir, 2. turda Samsun, 3. turda Burdur, 4. turda Manisa, 5. turda ise, İstanbul ile karşılaştım. Müsabakalara beni Mustafa hocam hazırladı. Özelliğim güçlü ve solak olmam. Bundan sonra ki hedeflerim Dünya şampiyonu olmak. Ailem de her zaman beni destekliyor. Kız arkadaşlarım buraya antrenmanlardan korkuyor. Burada tüm taktikleri hocamız öğretiyor. Bir yerimize bir şey olacak diye korkmalarına gerek yok” diye konuştu.

Hasret Bozkurt'u tebrik eden Gençlik Spor İl Müdürü Ali Özdemir ise, şöyle konuştu: “Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne göreve başladığım günden itibaren kurumumuz da çalışan Mustafa Uykan judo antrenörümüz, uzun süre Hasret Bozkurt kızımızı Çorum'da yapılan minikler Türkiye şampiyonluğunda büyük bir gayret göstererek finallere kadar yükseldi. Finalde kaybetti ancak bizim gurur kaynağımız olarak Türkiye ikincisi oldu. Bizim için çok önemli bir başarı. Judo'yu Bartın'a tanıtarak, tüm herkese sevdirmeye çalışacağız. Okullarda Judo sporu ile ilgili tanıtımlar yaptık. Çocuklarımız yaz kursu döneminde her zaman bu kurslara katılabilirler. Bunun sonucunda da başarı elde edebilirler. Sonucunda da gurur kaynağı elde edeceklerdir” dedi.

Türkiye Şampiyonasında ikinci olan Bartınlı Hasret Bozkurt'a Gençlik Spor Müdürü Ali Özdemir tarafından altın hediye edilirken, antrenör Mustafa Uykan da öğrencisine çeşitli hediyeler verdi .

Kaynak: İHA