Yabancı Transferinde En Çok Drogba’nın Adı Geçiyor

Mayıs ayı ile birlikte spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde en çok ismi geçen yabancı futbolcular içinde, Chelsea’nin golcü futbolcusu Didier Drogba’nın yer aldığı ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre, spor haberlerinde en çok ismi geçen yabancı futbolcu, 258 haber ile Drogba olurken, 179 haberle Bulgar golcü Dimitar Berbatov ikinci sırayı aldı.

Ulusal, bölgesel ve yerel ikibine yakın gazete ve dergiyi kapsayan inceleme sonucu oluşan listede, Mayıs ayındaki transfer haberlerinde ismi Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Lassana Diarra 141 haberle yer alırken, Fenerbahçe’nin uzun zamandır Juventus’tan kadrosuna katmak istediği Milos Krasic’in ise 127 haberle yer aldığı belirlendi.

Yazılı basında yer alan transfer haberlerinde ismi geçen yabancı futbolcular sıralamasında üst sıralarda yer alan diğer oyuncular ise; Uruguaylı Diego Forlan, Chelsea’de top koşturan Salamon Kalou, Romen Cristian Chivu, Liverpool’un forveti Dirk Kuyt ve İnter’de oynayan Esteban Cambiasso oldu .