Ünyespor’da Başkan İstifa Etti

Ünyespor’da yeni sezon hazırlıklarının başlaması beklenirken, istifalar ardı ardına geldi.

Ünye’den yeterince destek verilmediği gerekçesi ile Kulüp Başkanı Ali Bayraktar istifa etti. İstifaya ilişkin açıklamayı Basın Sözcüsü Osman Sarıkahraman yaparken, Bayraktar’ın istifası ile birlikte kendisinin de istifa ettiğini açıkladı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve zorlu bir sezonun ardından düşmekten son anda kurtularak ligde kalmayı başaran Ünyespor’da yeni sezon öncesi istifalar ardı ardına geldi. Abülkafi Keskin başkanlığında lige giren ve Keskin istifası ile birlikte kulüp başkanlığına getirilen iş adamı Ali Bayraktar, kulüp başkanlığı süresince sürekli kulübe Ünye’den yeterince destek verilmediğinden yakınmıştı. Sezonun sona ermesi ile birlikte kongre kararı alarak yeni bir yönetim oluşturmak ve bu yönetimle yeni sezon hazırlıklarını yapmak üzere hazırlıklara ve görüşmelere başlayan Başkan Ali Bayraktar, görüşmeler sonucunda kendisine yeterince destek verilmediğini gerekçe göstererek başkanlıktan istifa ettiğini, Ünyespor’un yeni sezonda yaşayacağı muhtemel sıkıntılarında sorumlusunun kendisi olmadığını açıkladı.

“BEN DE İSTİFA EDİYORUM”
Başkan Ali Bayraktar’ın istifası ile birlikte basının karşısına geçen ve istifaya ilişkin detaylı bir açıklama yapan Basın Sözcüsü Osman Sarıkahraman, Başkan Bayraktar’ın istifası ile birlikte kendilerinin de istifa ettiğini açıkladı.

Sarıkahraman, “Biz kulüp Başkanımız Ali Bayraktar’ı zor ikna ederek göreve getirdik ve bu göreve getirme esnasında da Ünyespor adına elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı. Bu süre içerisinde gösterdiği ilgi ve alakadan kendisine teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz profesyonel lig peynir ekmekle geminin yürümesi gibi yürümüyor. Her attığını adım parayla iştigal ettiği için Ünyespor’un da parasal yükü sadece Sayın Ali Bayraktar’ın sırtında kaldı. Ben bu dönem içerisinde beraber çalışırken burada fahri elçiliğini yaptım, manevi yükünü çektim. Bundan hiç gocunmuyorum, hakkımı da Ünyespor’a helal ediyorum. Ancak bir gerçek var ki bir insanın denize atacak kadar çok parası da olsa, tek başına sürekli birinin para vermesi çok şık olmasa gerek. Ünye 100 bine yakın nüfusa sahip olan bir ilçe. Maalesef iyi ve kötü günlerimiz oldu bu sene. Bir ay zirve de oldu Ünyespor, kimseden ses çıkmadı. Son sıralara düştü, yine ses çıkmadı. 8 aydır siz basın mensupları aracılığı ile feryadı figan ettik. En azından burada yerel giderlerin Ünye tarafından karşılanması adına bir şeyler yapılmalıydı. Bu konuda yalvardım gerektiğinde ama sesimizi duyuramadık. Belki hata ettik, belki yanlış yaptık bilemiyorum! Sevabıyla günahıyla Ünyespor Kulübü ligde kaldı” dedi.

Konuşmasında taraftara da seslenen Sarıkahraman, “Atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Herkes transferlerini, hocasını, futbolcusunun şu anda alıyor, kapanın elinde kalıyor. O yüzden bir an önce Ünye sirkelenmeli. Eğer yine geçen dönemde ki olaylar gibi olacaksa Ünyespor’un yeri Bölgesel Amatör Ligi’dir” şeklinde konuştu .

Kaynak: İHA