Tomas Ujfalusi: Mükemmel Bir Sezondu

Galatasaray televizyonunda yayınlanan, 'Adım Adım Şampiyonluk'un konuğu olan Tomas Ujfalusi, her alanda çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Herhangi bir oyuncu sakatlandığında yerine gelenin aynı performansı sergileyeceğini biliyorduk." dedi.

Tomas Ujfalusi'nin GSTV'de yayınlanan röportajının detayları şöyle;

Sezon hakkındaki yorumunu alabilir miyim? Bütün sene çok iyi oynadın. Normal sezonu Fenerbahçe’nin dokuz puan önünde tamamladınız.?
Mükemmel bir sezondu. Ligi kazanmayı başardık. Sezonu Fenerbahçe’ye dokuz, Beşiktaş ve Trabzon’a 21 puan fark atarak bitirdik. Muhteşem bir sezondu bizim açımızdan. Maalesef play-off döneminde biraz şanssızdık. Ancak genel olarak sezon bizim için çok güzel geçti. Defans açısından da, orta saha açısından da çok iyi bir sezon çıkarttık. Orta sahada Selçuk ve Melo gol yollarında etkiliydiler ve takım olarak en golcü ekip olduk. Muslera birçok maçta kalesini gole kapattı. Dediğim gibi her anlamda çok iyi bir sezon geçirdik.Yeni bir takımsınız, sen de yenisin bu takımda. Ama çok kısa sürede bu yeni takım başarılı oldu. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?
Evet, yenilik bazen zor olabiliyor. Çünkü geçtiğimiz sezonki kadroya göre bu sene oynayan 2-3 oyuncu var. Uyum sağlamamız biraz zaman aldı. Bu yüzden ilk 5-6 maçta zorluk çektik. Ama sonra alıştık, güçlü olduğumuzu biliyorduk. Herhangi bir oyuncu sakatlandığında yerine gelenin aynı performansı sergileyeceğini biliyorduk. Teknik heyet ve takım olarak çok iyi bir iş çıkarttık.

Fatih Terim hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim?
Öncelikle çok tecrübeli bir hoca. Gerek Türkiye Milli Takımı’nda gerekse İtalya’da çok başarılı olmuştu. Kendisi çok saygılı biri, biz de takım olarak ona büyük saygı duyuyoruz. Ayrıca Ümit Davala ve Hasan Şaş gibi futbolculukları başarıyla dolu yardımcılarıyla da başarılı oluyor. Bu takımı güzel bir şekilde yönettiler ve kurdular. Hep birlikte büyük bir başarıya imza attık.

Geriye bakıp sezonu düşündüğünüzde sence en Unutulmaz maç hangisiydi?
Özel olarak Unutulmaz bir maç söyleyemem, çünkü her maç birbirinden önemliydi. Sivasspor’a attığın gol hakkında neler söylersin?
Güzel bir vuruştu bence. Bazıları kalecinin hatası olduğunu söylüyor ama ben öyle düşünmüyorum. Bu gol beni çok mutlu etti, umarım gelecek sezon daha fazla gol atarım .