Gazi ‘Son Saniye’de Türkiye Şampiyonu Oldu

Samsun’da yapılan; ‘Türkiye Yıldız Kızlar Basketbol Şampiyonası’nın finalinde İstanbul Kadıköy İlhami İlköğretim Okulu’nu son saniye basketiyle 49-48 mağlup eden, Adana Gazi İlköğretim Okulu, ‘şampiyon’luğunu da ilan etti.

Oldukça çekişmeli geçen maçın ilk periyodunu 14-12 önde kapatan Kırmızı-Beyazlı ekip, devreye ise 23-17 yenik girmesine rağmen, ikinci yarı ile birlikte çabuk toparlandı ve 3. etabı 40-33 önde tamamladı. Son periyotta her iki takım da kazanmak için tüm varlığını sahaya yansıtınca ortaya da seyir zevki yüksek bir maç çıktı. Son bir dakikaya kadar 6 sayı önde giren Adana Gazi İlköğretim Okulu, savunmasında problem yaşayıp, hücumda turnikeler boş dönünce son 24 saniyeye bir sayı önde girdi. İstanbul ekibinin hücumunun boş dönmesine karşın 9 saniye kala pota altında topu rakibine kaptırınca Kadıköy bir sayı ile öne geçti. Alınan mola sonrasında ise sahalarda ender görülen bir hücum organizasyonu yaşandı.

Asiye ile topu dolaştıran Adana Gazi İlköğretim Okulu, son pasta top Seray’da kaldı. Bu oyuncunun 3 saniye kala çembere attığı top filelere gidince Adana takımı sadece bir sayı fark ile ‘Türkiye Şampiyonluğu’na uzandı. Gazi İlköğretim Okulu’nda Seray, Gülsün, Asiye, Zeynep, Büşra, Ceren Türk ve C.Çetinkaya forma giydi. Son periyotta ise Zeynep 5 faulle oyun dışı kaldı. Bu arada yapılan törende ‘Türkiye Şampiyonu’ olan Gazi İlköğretim Okulu’na kupa ve madalyalarını Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Haşim Murat Öztürk verdi. Öte yandan Botaşspor Genel Menejeri Abdullah Kutlu ile Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Nuri Boğa ile Beden Eğitimi Öğretmeni Baki Kodal şampiyonluk sonrasında büyük sevinç yaşadı .

Kaynak: İHA