Burundi Cumhurbaşkanı Nkurunziza'dan Galatasaray'a Ziyaret

Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza, Galatasaray Kulübü'nü ziyaret etti.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Pierre Nkurunziza'yı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün karşıladığı bildirildi.

Adnan Öztürk ve Pierre Nkurunziza'nın stattaki kısa gezintinin ardından başkanlık odasında bir süre görüştüğü kaydedildi.

Görüşmenin ardından Pierre Nkurunziza, ziyaretin kendileri için çok faydalı olduğunu vurgulayarak, ''Buraya Somali toplantısı için gelmiştik. Bununla birlikte biz Galatasaray Kulübü ile de görüşmek istiyorduk. Galatasaray Kulübü ile kardeşlik yapmak istiyoruz. Şimdi görüştük ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz'' dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk de ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, ''Her zaman söylüyoruz, Galatasaray dünyada en çok tanınan Türk markası. Dolayısıyla eski de bir futbolcu olan Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki temaslarına Galatasaray ziyaretinin de konmasını istemiş. Çok memnun oldu, kendi ülkesinde futbola yaptığı yatırımları anlattı. Biz de kendisine Galatasaray olarak her zaman işbirliğine hazır olduğumuzu söyledik'' diye konuştu.

Gelen devlet adamlarını büyük bir mutlulukla misafir ettiklerini belirten Öztürk, ''Her zaman söylüyoruz, dünyanın artık ortak lisanı İngilizce değil, ortak lisan futbol. Futbol artık bütün dünyayı birleştiren en önemli unsur. Avrupa'daki bazı kulüplerle işbirliği yaptıklarını ve Türkiye'de özellikle Galatasaray'la muhakkak bir işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Ben de bundan çok memnun olacağımızı, her zaman için kendi öğrencilerinin antrenman, eğitim için Galatasaray'a gelebileceklerini ilettim. Kendisi de çok memnun oldu'' ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA