Şampiyonluk Anıtı’na Galatasaray Bayrağı Çekildi

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray'da kutlamalar devam ediyor.

Büyükçekmece Belediye Parkı'ndaki Şampiyonluk Anıtı'nın yanındaki göndere, üzerinde şampiyonluk sayısını belirten 18 yazılı Galatasaray bayrağı çekildi. Törende konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bu anıtın etrafında, içinde Galatasaray'ın ruhu, başarıya dönük inancı ve bundan sonraki başarılarının vaatlerinin gizli olduğunu belirterek, “Buraya bunu sizlere hatırlatmak için geldim. Lütfen kulübünüze olan güveninizi kaybetmeyin. Galatasaray Spor Kulübü sadece futbol değildir. Galatasaray Spor Kulübü bir ruh, bir dostluk birliğidir. Bundan sonra burada biz olmasak da kulübün ruhu sizlerle beraber olacaktır. Bir tek şeyi unutmayın, başarı sizlerin hak ettiği en tabii hakkınızdır. Bu başarıyı size getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Şampiyonluk Anıtı'nı Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA Kupası'nı alması nedeniyle yaptıklarını kaydederek, “Galatasaray'ın bayrağı sürekli bu anıtın sağ tarafında bulunur. Ancak her sene şampiyon olan takımın bayrağı sol tarafa takılır. Ama bu sene sağda da solda da Galatasaray'ın bayrağı oldu. Öyle sanıyorum ki birkaç sene de böyle olacak. Galatasarayımıza ve bu ülkeyi Avrupa kupalarında temsil edecek Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon'umuza ve tüm takımlarımıza başarılar dilerim” dedi.

Akgün, Büyükçekmece'de Galatasaray Kulübü'ne altyapı tesisi için 130 dönümlük bir arazi tahsis ettiklerini belirterek, Ünal Aysal'dan tesis yapmaya başlamalarını rica etti. Aysal ise önceliklerinin altyapı olduğunu belirterek, “Altyapı için de kurabildiğimiz ne kadar tesis varsa, imkanlarımız ölçüsünde bunları kuracağız. Büyükçekmece bizim için öncelikli bir yer” ifadelerini kullandı.

Törene Aysal'ın yanı sıra Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Abdurrahim Albayrak ve Necati Demirkol da katıldı.

Anıtın önünde toplanan yaklaşık 200 sarı-kırmızılı taraftar, başkan ve yöneticileri tezahüratlarla karşıladı. Taraftarlar başkan Ünal Aysal ve Albayrak ile fotoğraf çektirip, imza aldı.

“TÜRK TELEKOM ARENA İLE İLGİLİ BİZE YAZILI TALEP GELMEDİ”

Büyükçekmece Belediye Parkı'ndaki Şampiyonluk Anıtı'nda Galatasaray bayrağının göndere çekildiği törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aysal, “Türk Telekom Arena ile ilgili gelinen son nokta nedir?” sorusu üzerine, “İlk nokta yok ki son nokta olsun. Daha henüz bize yazılı bir talep gelmedi” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Arena'yı Beşiktaş'ın kullanmasıyla ilgili düşüncelerin olduğunu kaydeden Ünal Aysal, “Kulüpler kendi aralarında otururlar, dostça hallederler. Bunların muhtelif safhaları var. Mali, ticari ve hukuki kısımları var. Onun yanında taraftarın ve kongre üyelerimizin düşünceleri var. Bunlar bir araya getirilir, en doğru karar verilir. Bundan kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

Aysal, bir gazetecinin “Transferle ilgili gelişme var mı” sorusu üzerine, “Gelişme çok ama bu ayın sonuna doğru inşallah açıklayacağız” dedi.

Şampiyonluk turunu bu hafta tamamlayacaklarını kaydeden Ünal Aysal, şunları söyledi: “Dostlarımızla, taraftarlarımızla hep beraber olduk. Benim için büyük bir ayrıcalık. İnşallah bunu her sene yaşarız. Düşünüldüğü gibi yorucu bir şey değil. Son derece yüreklendirici ve güç verici bir çalışma oldu. Bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Gittiğimiz yerlerde Galatasaray taraftarının coşkusu inanılmaz derecede yüksek. İnşallah bu hep böyle devam eder.” Bir gazetecinin, “Bülent Tulun ile Fatih Terim arasında sorun olduğu yazılıyor” demesi üzerine Aysal, “Böyle bir şey yok. Bu spora heyecan katsın diye ortaya çıkartılan şeyler. Biz de biraz da gülerek okuyoruz” şeklinde konuştu.

Florya'daki tesislerin taşınması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Ünal Aysal, büyük bir ihtimalle yılsonunda tesislerin taşınmasıyla ilgili hukuki adımları atacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA