Kazan Spor Kompleksinin Temeli Atıldı

Kazan Belediyesi tarafından yaptırılacak olan spor kompleksi hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Atatürk Mahallesi Osmanlı Caddesinde yapımına başlanan spor kompleksinin temel atma törenine Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye ve il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Dağlıca kesiminde terör örgütü tarafından şehit edilen askerlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında, bu ülke insanlarının; birlik ve beraberliğe göz diken hainlere fırsat vermediğini, bundan sonra da vermeyeceğini söyledi.

Temeli atılan spor kompleksi hakkında bilgiler veren Ertürk,''Biz Kazan'ın değişim ve gelişimini iyi okuyarak çocuklarımızın eğitim, sağlık, spor ve sosyal donatı alanlarındaki altyapı eksiklerini birer birer gidermenin gayreti içindeyiz. Bir yıl içinde tamamlanması planlanan spor kompleksimiz, 2 bin 462 metrekare inşaat alanına sahip, kullanım alanı ise 582 metrekaredir. İçerisinde sauna, kondisyon salonu, 20 adet duşlu ve tuvaletli yatak odası, konferans salonu, yemek salonu, soyunma ve hakem odaları yer alıyor'' dedi.

Kaymakam Veysel Beyru da konuşmasında ''Ne güzel bir ilçede yaşıyoruz ki herkes hizmet etme, hayat şartlarını iyileştirme, yarını daha güzel kılma adına gecesini gündüzünü birbirine katarak çalışıyor. Belediye başkanımızın konuşmasında sayarak bitiremediği hizmetler öyle her yerde bulunacak basit hizmetler değil. Hepsi milyon liralarla ifade edilen hizmetlerdir'' diye konuştu.

Konuşmasında Dağlıca'da teröristlerin saldırısına da değinen Kaymakam Beyru,''Bunlar neden oluyor- Bunlar bizim 10 sene sonra, 20 sene sonra nerede olacağımızı gören düşmanların korkusundan oluyor. Buradan o düşmanlara sesleniyorum. Bu ülke dünya ülkesi olduğu zaman hiç kimseye zulmetmedi, her zaman adaletli oldu, kendisine düşmanca davranan bile barış elini uzattı. Bu komplekslerimiz Diyarbakır'dan gelen öğrencilerimize de hizmet verecektir'' diye konuştu.

İlçe Müftüsü Halil Karagöz'ün duasının ardından Kaymakam ve Belediye Başkanı butona birlikte basarak inşaata ilk harcı koydular.

Yayıncı: Bilal Yakınbaş

Kaynak: AA