İngiltere tek golle çeyrek finalde...

EURO 2012 D Grubu üçüncü maçında İngiltere ile ev sahibi Ukrayna karşı karşıya geldi. İki maçlık cezasının ardından sahadaki yerini alan Rooney'in takımının galibiyete taşıyan isim oldu.

EURO 2012 D Grubu üçüncü maçında turnuvanın ev sahiplerinden Ukrayna ile İngiltere karşı karşıya geldi.

Donetsk'deki Donbass Arena'da oynanan karşılaşmayı İngiltere 1-0'lık skorla kazanarak grubunu lider bitirdi ve Ukrayna'yı da turnuva dışına itmeyi başardı.

Karşılaşmada İngiltere'ye galibiyeti getiren tek golü 48. dakikada Wayne Rooney kaydederken maçın önüne geçen bir pozisyon mücadeleye damgasını vurdu. Ukrayna'nın beraberlik golünü aradığı dakikalarda John Terry'nin çizgiden çıkardığı top, bariz şekilde çizgiyi geçince Ukraynalılar maç sonunda maçın hakemi Viktor Kassai'ye tepkide bulundu.

Bu sonucun ardından İngiltere D Grubu'nda Fransa'nın İsveç'e mağlup olmasının ardından 7 puana yükselerek liderliğini garantiledi. Ukrayna ise 3 puanda kalarak turnuvaya veda etti.

Çeyrek final eşleşmesinde İngiltere, C Grubu ikincisi İtalya ile eşleşirken Fransa ise C Grubu'nun lideri İspanya ile eşleşti.

ROONEY SAHADA, SHEVCHENKO YOK

Karşılaşma öncesinde İngiltere'in en büyük gol umutlarından Wayne Rooney, 2 maçlık cezasının sona ermesinin ardından turnuvadaki ilk maçına çıktı.

Ukrayna'da ise takımın en tehlikeli ismi Andriy Shevchenko, turnuvada ilk kez bir maça yedek başladı. Fransa maçının ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'de sahaya çıkamayan Sheva'nın yerine Ukrayna'da Devic forma giydi.

EV SAHİBİ GOL ARIYOR

İngiltere karşısında maça hızlı başlayan Ukrayna, ilk dakikalarda baskısını hissettirmek isteyen ekip oldu. Oleg Blokhin'in öğrencileri orta alanda rakibinden daha fazla koşarak topa sahip olurken kalesinde de pozisyon vermeden oyuna devam etmeyi tercih etti.

Ukrayna'ya oranla maça daha sakin başlayan ve rakibini üstüne çekmeyi tercih eden İngiltere, hızlı hücumlarla gol aramayı tercih etti.

Mücadelede Ukrayna daha fazla topa sahip olan taraf olmasına rağmen ilk tehlikeli atak maçın 28. dakikasında İngiltere tarafından gerçekleşti. Sol kanattan Ashley Young'ın ortasına arka direkte hareketlenen Rooney'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulmayı başaramayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

VE SAHNE ROONEY'İN...

İkinci yarıya hızlı başlayan İngiltere, çok geçmeden eşitliği bozan taraf oldu.

48. dakikada kaptan Gerrard'ın sağ kanattan ortası önce savunmadan, sonra da kaleciden sekti. Arka direkte topu iyi takip eden Wayne Rooney kafayla dokunduğu topu ağlara gönderdi ve takımın 1-0 öne geçiren isim oldu.

Bu golün ardından galibiyetten başka şansı olmayan Ukrayna, savunmasında açıklar vermeye başladı.

ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ, GEÇMEDİ Mİ?

Karşılaşmada İngiltere'nin skor avantajını korumaya, Ukrayna'nın ise ataklarını sıklaştırmaya başladığı dakikalarda ilginç bir pzosiyon yaşandı.

62. dakikada sol kanattan hızlı çıkan Milevskiy, topu Devic'e aktardı. Devic defansı yere yatırdıktan sonra şutunu çekti. Kaleciye çarpan top kaleye yönelirken Terry kaleye giden topu çizgiden çıkarttı. Pozisyonun tekrarı izlendiğinde ise topun çizgiyi geçtiği objektiflere yansırken özellikle Ukrayna teknik direktörü Oleg Blokhin bu karara yoğun itarazlarda bulundu ancak karar değişmedi.

Kalan dakikalarda İngiltere farkı arttırmaya çalışsa da başarılı olamadı ve mücadele 1-0'lık İngiltere üstünlüğü ile sona erdi.