Pursaklar’da Yaz Spor Okulu İçin Kayıtlar Başladı - Ankara

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği yaz spor okulu kayıtları başladı.

Aralarında tekvando, voleybol, basketbol ve futbolun yer aldığı yaz okulu için kayıtlar 1 Temmuz’a kadar sürecek. 2 Temmuz’da dört farklı ilköğretim okulunun bahçesi, ilçe spor salonu ve belediye halı saha tesislerinde başlayacak olan yaz okulu için kayıtlar sürüyor. Yaz okuluna katılan tüm çocuklara, ücretsiz olarak şapka, şort ve tişört verilecek. Bu sene yaz okulunda bir de ilk yaşanarak çocuklara adab-ı muaşeret dersi verilecek.

Yaz okuluna katılacak olan çocuklar kayıtlarını 1 Temmuz’a kadar, Pursaklar Azmi Ertuğrul İlköğretim Okulu, Ülker İlköğretim Okulu, Satı Öztürk İlköğretim Okulu ve Saray İlköğretim okullarında yaptırabilecek. Futbol, tekvando, voleybol ve basketbol branşlarının ağırlıkta olduğu yaz okulunda adab-ı muaşeret derslerinin yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel faaliyet de yapılacak. Önceki yıllarda tek merkezde yapılan yaz okulu bu yıl Pursaklar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonucu okulların bahçesi de kullanılabilecek.

Böylece çocuklar servis sıkıntısı çekmeden kendilerine en yakın merkezde yaz okuluna katılacak. Yaz spor okulu ile ilgili değerlendirme yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yaz okulunda çocukları iki ay misafir edeceklerini belirterek, “Biz yaz spor okullarını basit birer spor okulu olarak görmüyor bilakis çocuklarımıza Pursaklarlılık bilinci kazandırmak ve Pursaklar halkının şehir kültürünü yükseltmek için bir vasıta olarak görüyoruz.” dedi.

Yaz spor okulu haftada üç gün 14.00 ila 17.00 arasında yapılacak. Çocuklara spor kıyafetleri 2 Temmuz’da verilecek .