Frig Vadisinin Tanıtımı İçin Pedal Çevirdiler

Frig Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar'ı kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM)'nin düzenlediği 'Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası' yarışı yapıldı.

90 bisikletçi hem birbiriyle yarıştı hem vadinin doğal ve tarihi güzelliklerinin keyfini çıkardı. Frig Vadileri’nin güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında yapılan Frig Vadileri Dağ Bisikleti Turizm Kupası, bölgenin en iyi bisikletçilerini bir araya getirdi.

Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar illeri arasında yer alan Frig Vadisi’nin içinde barındırdığı doğal ve tarihi güzelliklerin ön plana çıktığı yarışmada yaklaşık 90 bisikletçi bölgenin geleceği için pedal çevirdi. Frig vadisinin Türkiye’de hak ettiği değeri yakalaması için yarışın önemli olduğunu ifade eden Vali Dr. Kadir Koçdemir, “Doğanın çok güzel olduğu bu dönemde tabiatla iç içe olmanın en güzel yolunun bisikletle gezinti yapmaktır. Bu organizasyonun kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde bitmesini diliyorum.” dedi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de muhteşem doğal güzelliklerin yer aldığı ve FRİGKÜM tarafından turizme kazandırılan Frig Vadileri'ndeki bu organizasyonun önemli olduğunu dile getirerek, “Uluslararası destinasyon fuarları düzenlenen bugünlerde Frig Vadileri'ni tanıtmayı amaçladık. Umarım bu organizasyonda beklediğimiz tanıtım gerçekleşir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bisiklet için özel giysileri giyen Vali Koçdemir ve Çiftçi, bir süre bisikletle yol aldıktan sonra yarışı başlattı.Çeşitli illerden 73 erkek ve 15 bayan bisiklet binicisinin katıldığı yarış, Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri sınırlarında kalan Alanlı Mahallesi, Döğer beldesi, Bayramaliler, Demirli, Yılantaş, Köhnüş Vadisi, Ayazini Metropol, Avdalar Kalesi, Peri Bacaları, Gökbahçe, Kümbet, Oynaş, Yapıldak güzergahı takip edilerek, Eskişehir Yazılıkaya'da sona erdi.Eskişehir’in Han ilçesine bağlı Yazılıkaya köyünde düzenlenen ödül töreninde, kızlar kategorisinde Esra Kürkçü birinciliği, Eda Konuk ikinciliği, Elif Aybak üçüncülüğü, erkekler kategorisinde Sina Solouksaran birinciliği, Gökhan Uzuntaş ikinciliği, üçüncülüğü ise Kamil Akalp elde etti.Ödül törenine, Afyonkarahisar Vali Vekili Ahmet Ertürk, Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Çifteler Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Han Belediye Başkanı Mustafa Pekak, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Eskişehir Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı .