Türkiye: 3 - Sırbistan: 1

Grand Prix 2. Etap son gün mücadelesinde A Milli Kadınlar Voleybol Takımı, Sırbistan´ı 3-1 yendi ve grubu birinci sırada tamamladı.

Bu sonuçla Filenin Sultanları ilk iki ayakta oynadığı toplam 6 maçtan, 5 galibiyet bir yenilgi alarak, Çin de yapılacak finallere doğru önemli bir adım atmış oldu. Ekibimiz hafta sonu son etapta sırasıyla Kore, ev sahibi Japonya, Almanya ile kozunu paylaşacak.Bu arada maçı Neslihan ve Gözde 18´er sayıyla tamamlarken, onları Neriman (14), Eda (9), Ergül (6), pasör Naz (5), Polen (3) sayı ile izlediler. Küba ile Arjantin galibiyetlerinin moraliyle karşılaşmaya başlayan ay - yıldızlı ekip, setin başında Gözde´nin Mihajilovic´i bulan ve bu oyuncuyu hataya zorlayan servisleriyle 3 sayılık bir fark yakaladı: 3-6. İlk teknik molaya da 5-8 önde girdi. 8-11 den sonra Krsmanovic´in manşeti ve atak organizasyonunu bozan servisleriyle 11-11 de yakalandı. Neslihan´ın önce hücum, ardından da servisten direk sayısıyla rahatladı. İkinci teknik molayı 13-16 geçti. Sırbistan´ın arayı kapatma çabalarını Gözde ile Gülden´in defanstaki başarısıyla boşa çıkarıp farkı daha da büyüttü: 15-21. Seti de 21-25 aldı.İkinci set karşılıklı sayılarla başladı.

4-4 de Eda´nın etkili servisleri sahneye çıktı. Bu arada pasör Naz´ın rakibin boş bölgelerine attığı iki güzel plasesiyle öne geçti: 4-6. İlk teknik molaya 5-8 girdi. Toparlanan Sırbistan 8-8 de eşitliği sağladı. Özellikle hücum hatalarımız başladı.

Ya avuta vurduk, ya da bloklara takıldık. Böyle olunca da ikinci teknik molaya bu kez 3 sayı farkla rakibimiz girdi. Ardından da arayı açarak 25-16 ile skora denge getirdiler: 1-1.3. sette 3-3 den sonra hızlanan ev sahibi 6-3 öne geçti. Teknik molaya da 8-6 girildi. 11-8 de, ikinci setin ortalarından bu yana Sırbistan´ın oyun kurmasını enleyecek sertlikte servis atmayı unutan takım Eda ile tekrar hatırlayınca bir anda sayıları 11-11 yaptı. Arkasından da defanstan çıkan topları Neslihan- Gözde- Neriman üçlüsü ile sayılara dönüştürerek ikinci teknik molayı 14-16 geçti. Oyunun kontrolünü eline alan Filenin Sultanları seti 22-25 almayı bildi.Öne geçmenin moraline, hücumlardan alınan sayılarda eklenince yakaladığı 2 sayılık farkı 6-8 önde girdiği teknik moladan sonra daha büyüterek bu kez ikinci teknik molayı 11-16 geçti. Bu hızla da seti 21-25 maçı da 1-3 noktaladı.