Samet Aybaba: Bazı oyuncular gidecek

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Samet Aybaba, her zaman kalbinin Beşiktaş ile beraber olduğunu belirterek, yönetimle para konularını hiç konuşmadığını belirterek, taraftarların kendisine güvenmesini istedi.

Siyah-beyazlı takımın çiçeği burnunda teknik direktörü Samet Aybaba, Lig TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Aybaba, yarın tesislere giderek birçok şeyi değiştireceklerini söyledi.

Samet Aybaba, “Göreve geç gelmiş olmam beni korkutmuyor. Ne yapıp ne yapamayacağımı çok iyi biliyorum. Bu yüzden Beşiktaşlılar da hiç çekinmesin. 11 yıllık bir dönem yöneticilerin kendi aralarında çatışmalarıyla geçti. Ancak bundan sonra biz bunu değiştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR EKİMİ KURACAĞIM”

Yardımcılarını belirlemek için görüşmeler yapacağını kaydeden Aybaba, “3 yardımcım olacak ve perşembe gününe kadar tüm ekimi kuracağım. Yardımcı olarak kafamda olan isimler Recep Çetin, Gökhan keskin ya da Ulvi var. Kaleci antrenörü için çalışmalarımız hala devam ediyor. Daha sonra hazırlık kampı ile ilgili programı belirleyeceğiz. Kampı yurt dışında yapacağız ve oynayacağımız hazırlık maçlarının programını yapacağız. 5 tane hazırlık maçı oynayacağız” diye konuştu.

“OLAĞANÜSTÜ DURUM NEDENİYLE BAZI OYUNCULARI FEDA ETMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ”

Takımda gitmesi ve kalmasını düşündüğü oyuncular olduğunu ifade eden Aybaba, “Kafamda gitmesi ya da kalması yönünde düşündüğüm oyuncular var. Şu an kulübün yaşadığı olağanüstü durumdan dolayı bazı oyuncuları feda etmek zorunda kalabiliriz. bu 1 veya 2 oyuncu olabilir. Beşiktaş’ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Ben oyuncuların ücretleriyle ilgili yorum yapamam, ancak oyuncunun takıma katkısı olması ve aldığı paranın hakkını vermesi lazım” dedi.

“20 YAŞINDA GENÇ OYUNCU OLMAZ. KALİTELI OYUNCU 17 YAŞINDA OYNAMAYA BAŞLAR”

Aybaba, 27 kişilik bir kadro düşündüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “27 kişilik bir kadro düşünüyorum. 4 ya da 5 altyapıdan gelen oyuncuyla takımı tamamlayacağız. Takım kaptanlarına önemli görevler düşüyor. Tüm sorunları onlar çözecek. 20 yaşında genç oyuncu olmaz. Kaliteli oyuncu 17 yaşında oynamaya başlar. Altyapının da sorunlarını çözmeliyiz. Biz uzun vadede planlar yapacağız ve her durumda arkasında duracağımız bir takım kurmak istiyoruz. Takım olamazsanız, dünyanın en iyi oyuncularını bir araya getirseniz de başarılı olamazsınız. Biz Beşiktaş’ın içinden yetişen ve bir şeyler yapabilecek futbolculardan kurulu bir kadro yapmak istiyoruz.”

“3-4 GENÇ OYUNCU ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Transfer çalışmalarına vakit kaybetmeden başlayacaklarını ifade eden Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Aybaba, “Oyuncu transferi için Brezilya’ya gitmeyi düşünüyorum ve 3-4 genç oyuncu alacağım. Ben yıllardır yurt dışına giderek ya da alt liglerden oyuncular takip ettim. Transferler için önümüzdeki günlerde bir planlama yapacağız. Biz koşan ve mücadele eden bir takım kurmak istiyoruz, ama bunları yapamadığında da arkasında durabileceğimiz bir takım kurmayı arzuluyoruz. biz elimizden gelen her şeyi yaparak başarılı olmaya çalışacağız. Beşiktaş seyircisi dünyanın en iyi seyircisidir ve onlara böyle bir takım izleteceğimizi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

“HİÇ PARA KONUŞMADIK. KONU BEŞİKTAŞ İSE GERİSİ TEFERRUATTIR”

Aybaba, Beşiktaş’a uzun yıllar futbolcu olarak hizmet ettiğini, teknik direktör olarak takımına geç döndüğü için üzüldüğünü söyleyerek, “Bu kadar geç geldiğim için zaman zaman üzüldüğüm oldu. Takımın içinden çıkmış bazı arkadaşlarım benden önce görev yaptı. Bu sefer de olmasa bir daha olmaz diye düşünmeye başlamıştım. Ben sözleşmemde ne kadar para yazdığını bile bilmiyorum. Beşiktaş takımı başarılı olursa takımın içindeki herkes bundan memnun olur. Bu yüzden hiç para konuşmadık. Konu Beşiktaş ise gerisi teferruattır” dedi.

“BEŞİKTAŞ İLE ANLAŞINCA ÖNCE KIZIMA SONRA SEBA’YA GİTTİM”

Aybaba, Beşiktaş ile anlaşmasının ardından ilk olarak kızına gittiğini, daha sonra Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı ziyaret ederek duasını aldığını, Seba’nın kendisine tecrübelerini anlattığını ve tavsiyeler verdiğini belirtti.

“BEŞİKTAŞ RAKİBİ DÜŞÜNMEDEN SAHADA KENDİ SİSTEMİYLE OYNAYACAK”

Aybaba, sahada takımına uygulatacağı sistemle ilgili olarak ise, “Beşiktaş rakibi düşünmeden sahada kendi sistemiyle oynayacak. Daha hırslı, agresif bir futbol oynayan bir takım olacak. Şu an kadroda bunu yapabilecek oyuncular var ve yapacağımız takviyelerle takımımızı kuracağız. Elimizdeki yabancı sayısını azaltacağız ve oyuncu açığını, transfer yaparak kapatacağız. Ancak önce transfer yapabilip yapamayacağımızı konuşacağız” dedi.

“RAKİPLERİMİZİN ARKASINDA KALDIK”

Aybaba, yeni sezon rakiplerinin daha hazır olduğunu ifade ederek, Rakiplerimiz hazır takımlar. Biz tabii biraz daha onların arkasında kaldık. Biz bundan sonra takım heyecanını ve ruhunu ortaya çıkararak onlarla yarışmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“TAKIM KAPTANI TÜRK OLMALI”

Aybaba, takım kaptanının Türk olması gerektiğini belirtirken, yönetimden istediği tek şeyin uzun vadede çalışmak olduğunu, alt yapıya önem vererek uzun vadede bir takım kurmak istediklerini kaybetti.

“ANTRENÖRLÜĞÜ BURADA BIRAKMAK İSTİYORUM”

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü, 4 yıllık sözleşme yaptığını, bunu daha da uzatıp antrenörlüğü burada bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, sözlerini tamamladı .

Kaynak: İHA